Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nytt gullag på gang

Én god omgang var nok til at fotballjentene fikk en flying start på EM-kvalifiseringen i går. Etter en dårlig førsteomgang, rant det inn fem mål bak den belgiske keeperen etter pause.

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Fortsetter vi slik, har vi et nytt gullag på gang, sier den nye landslagskapteinen Dagny Mellgren (24) til Dagbladet etter 6- 0-seieren. Selv har hun scoret i åtte av de ti siste landskampene, og står nå med 37 landskampmål.

- Det er gøy jo flere det er som scorer. Selv fikk jeg et gratismål (3- 0). Det kan jeg takke Solveig Gulbrandsen for, sier Dagny Mellgren, som var kaptein for aller første gang på Kristiansand Stadion i går.

- For treige

Selv om seieren ble på hele seks mål, synes hun det fortsatt er ting å sette fingeren på.

- Selv om vi vant stort, spilte vi ingen perfekt kamp. I perioder hadde vi problemer med å snu spillet, og var for treige. Først mot slutten løsnet det skikkelig, sier Dagny Mellgren.

I OL-finalen i Sydney ble hun matchvinner på Golden Goal. Nå tror hun på nye jubelscener, først i høstens VM-sluttspill, så i EM i England i 2005. Norge er i pulje med Nederland (kamp i Mandal torsdag), Danmark og Spania, og har et klart favorittstempel.

- Til Nederland-kampen skal vi ta med oss alt det positive fra annenomgangen i går. Nå er det bare å fortsette der vi slapp. Da kan det bli gøy igjen, sier Dagny Mellgren.

19- 0

Kampen i går var den femte i rekka mot Belgia. Fasiten er fire seirer, én uavgjort og 19- 0 i målforskjell. I går kunne det fort blitt mer enn 6- 0.

- Blant annet ble vi snytt for to straffespark. Både Trine Rønning og jeg ble klart felt innafor 16-meteren, sier banens beste, Solveig Gulbrandsen (22). Etter et snaut kvarter brakte hun Norge i ledelsen på en stupheading etter innlegg fra Anita Rapp.

- Det eneste jeg husker fra målet, er at jeg kastet meg fram, og at ballen satt i nettet. Men vi burde fortsatt å trykke på etter ledermålet. I stedet gikk ballen altfor treigt, så de belgiske jentene fikk demmet opp, sier Gulbrandsen.

Tøft

Foruten å bli snytt for straffespark, fikk hun også særdeles tøff behandling av motstanderne.

- De var litt småtøffe innimellom, og skled i oss uansett om ballen var der eller ikke, sier Solveig Gulbrandsen.

Sammen med stupheadingen til Solveig Gulbrandsen, var både 5- 0-målet til Lise Klaveness (22) og 6- 0-målet til Linda Ørmen (26) klassescoringer.

- Jeg fikk perfekt treff, og ble helt ellevill da ballen satt i krysset. Så var det også mitt aller første landskampmål, sier Lise Klaveness til Dagbladet etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media