Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde knuste Laci hjemme i Europa League-kvalifisering

Nytt Håland-mål da Molde herjet på hjemmebane

Molde tok et langt steg mot avansement i europaligakvalifiseringen med 3-0 mot albanske Laci torsdag.

NY SCORING: Moldes Erling Braut Håland (nr 2 f.h.) gratuleres med 1-0 av Fredrik Aursnes (t.h.), Etzaz Hussain og Christoffer Remmer i Europa League kvalifiseringskampen i fotball mellom Molde og Laci på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NY SCORING: Moldes Erling Braut Håland (nr 2 f.h.) gratuleres med 1-0 av Fredrik Aursnes (t.h.), Etzaz Hussain og Christoffer Remmer i Europa League kvalifiseringskampen i fotball mellom Molde og Laci på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erling Braut Håland var sikker fra straffemerket og viste hvorfor han ble hentet hjem fra G19-EM for å starte på topp for Molde mot Laci.

Åtte minutter tok det før Håland kom på scoringslista. 18-åringen måtte ha to forsøk fra straffemerket etter at Babacar Sarr ble revet ned i feltet, men spissen satte ballen i mål på begge forsøk. Det første skuddet ble avblåst av dommer Adrien Jaccottet fordi lagkameratene til Håland løp inn i feltet for tidlig.

- Det var godt å sette straffen. De trodde jeg skulle bomme siden de andre løp inn tidligere, men jeg bommet ikke. De trenger ikke bli redde for at jeg skal bomme, sa Håland til NTB.

- Det er godt utgangspunkt, men vi må ta returoppgjøret på alvor. Det nytter ikke å slappe av, fortsatte han.

- Det er aldri over før det er over. Vi skal reise dit og gjøre en god jobb, sa Moldes Ole Gunnar Solskjær til NTB.

Eirik Hestad ble helten i forrige kvalifiseringsrunde mot Glenavon med fire fulltreffere, og noterte seg for enda én i det 24. minutt. Et innlegg fra Kristoffer Haugen gikk gjennom hele feltet, og på bakre dundret Hestad ballen i mål.

Onsdag ble det klart at Magnus Wolff Eikrem er tilbake i hjembyen, og 27-åringen fikk sitt comeback i det 66. minutt. Det var hans første minutter i Norge siden 2013.

- Jeg er veldig fornøyd med å komme tilbake. Det er veldig kjekt, sa Eikrem til NTB etter comebacket.

Den tidligere Aalesund-spissen Leke James fikk også debuten sin som innbytter.

- Det er godt å være hjemme igjen. Norge er hjemme for meg. Det føles godt, sa James til NTB.

Sjanserikt

Og jamaicaneren brukte bare drøye ti minutter på sette punktum med et hodestøt til 3-0. Petter Strand sto for den målgivende pasningen, kun sekunder etter at han selv brant en gigasjanse.

- Det var deilig. Jeg håper å kunne bringe flere positive ting til spillet til Molde, og bidra til å få ut det beste av laget. Det er også gøy å bli verdsatt av fansen i debuten, sa James.

Molde hadde enorme muligheter til å score flere mål mot Laci. I første omgang traff både Sarr og Pawel Cibicki, lånesoldaten fra Leeds, henholdsvis tverrliggeren og stolpen etter cornere.

Cibicki prøvde seg igjen etter timen spilt, men denne gangen fikk Gentian Selmani slått ballen ut av fare.

Til Skottland eller Hellas

Innbytter Abdurraman Fangaj sto for Lacis største sjanse like etter på et frispark han selv skaffet. Andreas Linde besto testen.

Laci er nok et ubeskrevet blad for de fleste. Laget tok fjerdeplassen i den hjemlige serien sist sesong og har cuptittel fra 2013 som sin største bragd.

Avanserer Molde mot albanske Laci, venter enten skotske Hibernian eller greske Asteras Tripolis. Molde begynner borte.

Kampene i europaligakvalifiseringens tredje runde spilles 9. og 16. august.

Etter tredje kvalifiseringsrunde er det duket for omspill. Det er siste hinder før gruppespillet i de europeiske klubbturneringene.