IKKE SEIER I DAG HELLER: Svindal kom ned til delt ledelse, men måtte gi den fra seg til Bode Mille (t.h.). Han beholdt imidlertid ikke den særlig lenge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE SEIER I DAG HELLER: Svindal kom ned til delt ledelse, men måtte gi den fra seg til Bode Mille (t.h.). Han beholdt imidlertid ikke den særlig lenge. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Nytt hundredels-drama for Aksel Lund Svindal i Kitzbühel

Delt tredjeplass.

KITZBÜHEL (Dagbladet): Det var en revansjesugen Aksel Lund Svindal som stilte med startnummer 17 i Kitzbühel i dag. I går ble det nesten seier, men fantomavslutningen holdt ikke helt inn.

Delt ledelse Da ble det andreplass, for øvrig hans beste plassering noensinne i utforrennet i Kitzbühel.

I dag var han på ny blant favorittene, og igjen avsluttet nordmannen sterkt. Etter å ha ligget 0.33 bak etter andre passering, kom Svindal i mål på nøyaktig samme tid som ledende Max Franz.

- Jeg synes det gikk ganske bra. Jeg skjønte at Franz hadde truffet bra, så når jeg kom inn og var likt med han var jeg ganske fornøyd - det må jeg innrømme, sier han til Dagbladet.

Jevnt ble det, og Svindal fryktet de bak ham med rette. For på startnummer 24 kom en ennå mer revansjesugen Bode Miller. I går var han sint etter å ikke ha vunnet. I dag kjørte han tidelet foran Svindal, og tok ledelsen.

Miller også snytt på ny Men atter en gang måtte han se seg slått, for på startnummeret bak overrasket Didier Defago alle. Med stadig bedre forhold kom han i mål på 1.10.38 - fem hundredeler foran amerikaneren.

- Han er god nok til å vinne et super-g-renn. Det var ikke bare forholdene for det var flere rundt ham som ikke klarte å ta vare på muligheten, sier Lund Svindal.

Kjetil Jansrud havnet på 11. plass, 0.44 bak Defago. Aleksander Aamodt Kilde endte på 27. plass, 1.44 bak vinneren.

- Jeg hadde alle muligheter, men man må satse for å treffe. Jeg kjørte bra på toppen og i mellompartiet, men på slutten blir jeg for forsiktig. Jeg tør ikke å gå med skia og virkelig gå for det, sier Jansrud til Dagbladet.

Værforholdene var ikke på arrangørens side i dag, og det måtte iherdig jobbing til for at rennet kunne bli avviklet. Opprinnelig oppstart ble flyttet tre timer, men til slutt kunne man sette i gang super-G-rennet.

Klokken 18.00 er det duket for kombinasjons-slalåm. Da skal nordmennene igjen i aksjon.

SMÅ MARGINER: Små væromslag hadde mye å si i dagens super-G. I dag tidlig snødde det ekstremt mye, og arrangøren måtte stå på for å klargjøre løypa. Underveis i rennet lettet det noe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMÅ MARGINER: Små væromslag hadde mye å si i dagens super-G. I dag tidlig snødde det ekstremt mye, og arrangøren måtte stå på for å klargjøre løypa. Underveis i rennet lettet det noe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer