Nytt Johaug-stikk

Frida Karlsson innrømmer at hun elsker å plage Therese Johaug, både i og utenfor sporet. Sistnevnte ler av det svenske håpet.

HØYT OPPE: De svenske jentene prøver å «terge» Therese Johaug. Video Løkås/Haarstad. Klipp: majadahlqvist/instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): 2-1.

Det er stillingen i superduellen mellom Frida Karlsson og Therese Johaug denne sesongen etter tre distanserenn.

Den norske skidronningen har blitt plaget mer enn hun ønsker i skisporet, og svenske Karlsson er heller ikke redd for å sende noen stikk i retning 33-åringen fra Dalsbygda etter renn.

KLART SVAR: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbaldet
KLART SVAR: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbaldet Vis mer

Nytt stikk

Det så vi både i Ruka og på Lillehammer, og da Dagbladet møtte Karlsson i Davos denne helga, hadde hun allerede servert neste stikk:

En video av Maja Dahlqvist som danser med tittelen: «Hvordan det føles å slå Therese Johaug».

- Det er liksom følelsen jeg prøver å få fram, sier Karlsson og smiler lurt til Dagbladet. Følelsen av at ingenting er bedre enn å sette henne på plass.

- Hvordan tror du Johaug reagerer?

- Jeg tror kanskje at det tenner noen gnister hos henne.

- Er du sikker på at det er lurt?

- Jeg vil at alle skal være på sitt beste.

- Liker du dette spillet?

- Ja. Det er artig at jeg kan slåss helt der oppe. Jeg håper at Therese gir litt tilbake, ellers blir det ikke noe artig.

LEDER DUELLEN: Frida Karsson har startet duellen mot Therese Johaug best. Så er det verdt å nevne at det er lenge igjen OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem
LEDER DUELLEN: Frida Karsson har startet duellen mot Therese Johaug best. Så er det verdt å nevne at det er lenge igjen OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Maja Dahlqvist bekrefter at det har betydd mye for romvenninnen Karlsson å se at det er mulig å slå Johaug, men selv vil hun ikke være med på spillet:

- Det er mer Frida som liker å sende stikk. Hun prøver å fyre meg opp også.

SVENSK AFTEN: Intervjuet med Anna Dyvik tar en uventet vending, Maja Dahlqvist og Frida Karlsson «terger» Therese Johaug og de svenske jentene vet å overraske sin nye superstjerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Fnyser av stikk

Therese Johaug har både før og under årets sesong gjort det klart at for henne handler alt om å være så god som mulig under OL i februar.

Hun har flere ganger i år gjentatt at hun mangler det siste giret, og at hun må få flere timer på ski for å finne igjen formen hun for eksempel hadde under VM i Oberstdorf i mars.

Da var hun i en helt egen klasse.

- Jeg gleder meg veldig til helga. 10 skøyter passet meg bra før. Vi gikk det på Lillehammer forrige helg også, og det blir spennende med en ny duell med Frida, sier Johaug til Dagbladet.

33-åringen fra Dalsbygda forteller at hun ikke har sett Karlssons nye stikk, men lar seg ikke stresse av forsøket fra svensk hold.

- Hun sier du fortjener å høre det litt?

- Jaja. Jo. Det gjør jeg.

- Hva syns du om det?

- Det er bra med litt action, er det ikke det? Jeg tar meg ikke så personlig av det der. Jeg syns det er gøy.

Siste ord er neppe sagt i duellen. Allerede søndag får vi en ny duell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer