Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt krisemøte

SOGNDAL/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens tap for Sogndal går Brann-spillerne ut mot de aller helligste: Kjell Tennfjord og trenerteamet. - De bør evaluere jobben sin, sier spillernes tillitsmann Geir Hasund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig sitter klubbformann i Sportsklubben Brann, Lars Henrik Berge, hjemme i Bergen og planlegger nok et krisemøte. Trener-situasjonen blir vurdert på dagens møte på Brann stadion.

- Situasjonen er i ferd med å bli dramatisk. Da sier det seg selv at vi må snakke sammen og finne løsninger. Det primære målet er å overleve i Eliteserien, sier Berge til Dagbladet.

- Betyr det at Brann-ledelsen vil vurdere trener Kjell Tennfjords stilling allerede i dag?
- Hele situasjonen leder ut i en rekke løpende spørsmål som vi må drøfte, sier klubbformann Berge.

I Sogndal sleit Bergens stolthet seg ut til ingen nytte. En av spillerne var Geir Hasund. Han spilte i fjor i en tilnærmet fri rolle bak spissparet Kjetil Løvik og Mons Ivar Mjelde. I år har han for det meste slitt benken og føler han ikke får tillit fra Kjell Tennfjord.

- Bør Tennfjord vurdere sin stilling?
- Vanskelig å svare på. Jeg vet ikke hva han tenker sjøl. Jeg vil ikke si så mye om dette. Det er et tøtsji tema, svarer Hasund unnvikende.

Erfaringene fra tidligere i sesongen da styret satte munnkurv på spillerne sitter i fortsatt. Likevel sier Hasund følgende:

- Dette har ikke vært tema i spillergruppa enda, men på samme måte som vi bør vurdere hva vi driver med, bør han se på hva han driver med.

- Krise i hele år

Brann avslørte i går alt det nedrykkstruede laget i kronisk krise sliter med: Personlige feil i klovneklassen, nerver i tjukke lag når farer truer, brente sjanser i hopetall og en grunnfestet mangel på tillit til egne ferdigheter. Det siste er det verste, og har grodd fast i selv de mest rutinerte spillerne.

- Det har vært krise i hele år, sier fjorårets måljeger Mons Ivar Mjelde - i år ufarlig.

I går var Sogndal nær perfekte på det de behersker best - rydde unna i siste liten. Disse grovarbeiderne er vel vant med tabellbunnen. I den krigen framstår Brann-gutta som nypudrede barnerumper.

- Vi står i stor fare for å rykke ned, sier Mjelde.

Tabbe-keeper

Brann-keeper Rohnny Westad startet den første slåsskampen allerede i natt - for nattesøvnen. Han presterte to grove keepertabber i løpet kampens ni første minutter. Gavepakkene ga Sogndal 2-0. Det holdt til seier.

- Hva skal jeg si? Dette er det verste en keeper kan oppleve. Jeg må bare unnskylde overfor medspillere, ledere og supportere, sier Westad.

Unnskyldningen kan han spare seg. Krisa i Brann handler nemlig minst av alt om keepertabber.

- Vi kan ikke skylde på tilfeldigheter, sier tillitsmann Hasund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!