«Nytt lavmål fra Capello»

Fabio Capello avsluttet David Beckhams landslagskarriere på TV - uten å informere hovedpersonen på forhånd.

VRAKET: Mens David Beckham sjarmerte fansen i LA Galaxy i går, ble han vraket av Fabio Capello. Foto: AFP
VRAKET: Mens David Beckham sjarmerte fansen i LA Galaxy i går, ble han vraket av Fabio Capello. Foto: AFPVis mer

||| (Dagbladet): Englands slo Ungarn 2-1 i går kveld, men engelske medier er mest opptatt av Fabio Capellos brutale henrettelse av David Beckhams landslagskarriere.

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjerna skadet akillesen i vinter og er blitt 35 år gammel, Capello ønsker dermed å ta ut yngre spillere i framtida.

Slaktet med 17 ord 17 ord - på haltende engelsk - trengte Capello på å avskrive et av verdens beste høyrebein - med 115 landskamper for England.

- Takk for at du hjalp meg i VM (Beckham var med som «assistent», journ. anm,), men sannsynligvis er han litt for gammel. Tusen takk, sa Capello i et TV-intervju som ble tatt opp mandag, men sendt rett før landskampen.

Problemet er bare at Beckham selv ikke har fått noen beskjed om at han er «for gammel». Beckhams agent sendte i går ut en pressemelding, gjengitt av The Telegraph. Der står det følgende:

- Til opplysning, det har ikke vært noen diskusjon om å legge opp. Beckham vil alltid være tilgjengelig for England, når han er skadefri og hvis han er ønsket, vil han være der, heter det i uttalelsen.

Capello kritiseres Capellos måte å behandle Beckham på slaktes nå i britiske medier.

Her er to eksempler:

- Det dysfunksjonelle regimet til Capello ble nok en gang avslørt da italieneren avslørte at han synes Beckham er for gammel til å fortsette karrieren etter å ha nådd 115 landskamer, 17 mål og tre VM, skriver The Guardian.

- Fabio Capello fikk en seier i sin første kamp etter VM, men scoret et pinlig og ødeleggende selvmål ved å avslutte Beckhams internasjonale karriere - uten å informere spilleren på forhånd. Et nytt lavmål fra Capello, skriver The Telegraph.

- Klar for comeback Beckham selv er stolt over landslagskarrieren - som nå virker å være over.

- Jeg føler jeg har mer å gi. Men hvis karrieren er over, er jeg veldig stolt av å ha startet 100 ganger for England og spilt 115 kamper. Jeg er utrolig stolt, men jeg mener jeg fortsatt har en rolle å spille, sier Beckham,som har flest landskamper av alle utespillere i Englands historie.

Beckham har også tidligere blitt avskrevet av en landslagssjef. Fiaskoen Steve McClaren startet landslagskarrieren med å vrake legenden og si at han ikke var i planene hans. De ordene måtte McClaren bite i seg, og Beckham kom tilbake.

I TRENING: David Beckham er i opptrening etter akillesskaden i vinter. Foto: AFP
I TRENING: David Beckham er i opptrening etter akillesskaden i vinter. Foto: AFP Vis mer

Spørsmålet er om Beckham kan gjøre nok et comeback.

BEINHARD: Fabio Capello er kjent som en beinhard type, men nå får han kritikk for å ha vraket Beckham uten å ha informert ham om det først. Foto: AP
BEINHARD: Fabio Capello er kjent som en beinhard type, men nå får han kritikk for å ha vraket Beckham uten å ha informert ham om det først. Foto: AP Vis mer