FANTASKI-ADVARSEL: Finn Hågen Krogh vet hvem han vil velge på Dagbladets nyvinning Fantaski, et virtuelt managerspill om langrenn. Samtidig advarer han brukerne mot ham selv i mange av helgene som venter. Video: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Dagbladet lanserer Fantaski - et langrennspill

Nytt managerspill: Kan du mer enn stjernene om langrenn?

Dagbladet kommer med et langrennsspill. Bli med og spill.

Dagbladet skal, i samarbeid med Swix, lage Fantaski, et managerspill for langrenn.

Du kjenner kanskje igjen Fantasy-konseptet fra fotball? Nå kommer det også til langrennssporet.

Konkurrere med venner, rivaler og langrennsprofiler. Kan du slå Norges og verdens beste langrennsløpere og eksperter i Fantaski? Nå har du sjansen til å vise at du kan mer om langrenn enn Petter Northug, Vidar Løfshus, Åge Skinstad, Tomas Petterson og Esten O. Sæther.

Egne ligaer

Det er enkelt å komme i gang med spillet: Det eneste du trenger å gjøre for å være med er å sette opp ditt lag bestående av 12 utøver, 6 kvinner og 6 menn.

Mellom hver verdenscuphelg, VM og Tour de Ski kan du gjøre bytter på laget ditt.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Spillet starter med Touren på Lillehammer 30.november, og varer gjennom de elleve verdenscupstoppene, Tour de Ski og VM i Seefeld som avsluttes i Quebec 24. mars 2019.

Alle spillere har en pris, så du kan ikke velge alle forhåndsfavorittene. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere plasserer seg i hvert enkelt renn. Vi følger FIS' poengsystem i verdenscupen.

Du kan se hele listen inne på Fantaskis sider.

Din jobb er å lage det beste laget til hver eneste helg.

Fantaski kommer til å ha en egen, offentlig liga, men du får også muligheten til å lage egne, private ligaer hvor du kan spille med venner eller fiender.

Spill mot utøverne

Dagbladet har den siste tida snakket med flere av Norges beste løpere om Fantaski. Flere gleder seg til å teste det.

- Kult! Jeg er veldig glad i slike managerspill. Jeg spilte VM-manager under fotball-VM i sommer og er alltid med på Tour-manager under Tour de France. At det nå kommer til langrennssirkuset også, er rått. Det vil helt klart sette en ekstra spiss og spenning rundt langrenn, sier Finn-Hågen Krogh til Dagbladet.

- Bør folk velge deg på laget?

- Jeg er kjent for å være et usikkert kort. Jeg kan gjøre det veldig bra og veldig dårlig. Nøkkelen vil da være å velge meg til de rette helgene. Så må du huske å ta meg ut før nedturen kommer igjen. Er det sprint i skøyting kan du velge meg. Er det 15 kilometer klassisk må jeg rett ut av laget.

Niklas Dyrhaug, som hadde en marerittsesong i fjor, gleder seg til å teste spillet:

- Fantaski er interessant og kult. Hvor mange kan man ha på laget? Det burde gå an å velge trener også, sier Dyrhaug.

Dessverre blir han neppe hørt i denne omgang når det kommer til trener-valg.

Trener Eirik Myhr Nossum er klar på at han kommer til å vrake alle de norske utøverne. Kanskje for å bevare ro i egne rekker?

- Jeg har alltid likt slike managerspill i sykkel og fotball. Det er rått at det kommer til langrenn også. Jeg tror det kan bli kult og løfte opp interessen ytterligere. Jeg kommer til å sette opp et rent utenlands lag.

Trønder-troll Emil Iversen forteller at han også kommer til å ha et lag.:

- Det kan bli kult. Det gleder jeg meg til. Jeg kommer til å sette opp et lag, sier Iversen, og får støtte av Sondre Turvoll Fossli:

- Jeg er klar for å spille Fantasy. Det blir veldig kult. Jeg digger initiativet. Jeg skal velge meg selv, så får vi se på resten.

I løpet av sesongen kommer det til å komme en liga hvor flere av utøverne er med. Dagbladet holder deg oppdatert på dette.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.