Nytt navn i skandalen

Magnus Carlsen åpnet opp om sjakk-skandalen i går, og trakk et nytt navn opp av hatten. Det skaper spekulasjoner.

HOLDER KORTENE TETT: Magnus Carlsen åpnet seg litt opp onsdag kveld men har lovet å komme med mer informason etter tunreirngen er over. Foto: Carina Johansen / NTB
HOLDER KORTENE TETT: Magnus Carlsen åpnet seg litt opp onsdag kveld men har lovet å komme med mer informason etter tunreirngen er over. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sjakkdramaet som har rystet miljøet de siste ukene tok en ny vending i går. Magnus Carlsen, som så langt har latt spekulasjonene fly vilt, åpnet munnen for første gang i et intervju med Chess24.

Der lovet sjakkmesteren blant annet at han skulle si mer om episoden med Hans Niemann seinere. Carlsen ville ikke bekrefte at det var jukseanklager han hadde sendt i retning den amerikanske tenåringen, men han kom med en ny, kryptisk melding som har satt fyr på ryktemølla.

- Folk kan trekke sine egne konklusjoner, og det har de definitivt gjort. Og jeg må si at jeg er veldig imponert av Niemanns spill. Jeg tror at hans mentor Maxim Dlugy må ha gjort en veldig god jobb, sier Carlsen til Chess24.

- Beryktet

Det som ved første øyekast kunne se som en hyggelig anerkjennelse av et nytt navn er, både med tanke på Carlsens karakter og de siste ukers drama, lett å tolke i helt andre retningen.

Sjakkekspert og journalist i Chess24, Tarjei Joten Svensen, har fulgt saken tett de siste ukene. Han levner ingen tvil om hva Carlsen forsøkte å si:

- Det er åpenbart ironisk. Referansen til Maxim Dlugy, en beryktet amerikansk stormester som er anklaget for juks, var det viktigste i intervjuet. Det var helt klart et stikk, forklarer Svensen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.