MOTGANG: Det stemmer ikke for Rafal Majka og Alberto Contador for tiden. Her er de avbildet under fjerde etappe av Katalonia rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
MOTGANG: Det stemmer ikke for Rafal Majka og Alberto Contador for tiden. Her er de avbildet under fjerde etappe av Katalonia rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Nytt nederlag for kaotiske Tinkoff-Saxo

Contador har kapitulert i Katalonia.

(procycling.no): Med tre kilometer igjen til toppen av La Molina, kom signaturtrekket fra Alberto Contador: Et voldsomt angrep fra front av favorittgruppen.

Det skulle vise seg at det ikke var spanjolens dag under fjerde etappe av Katalonia rundt, heller.

Tinkoff Saxo-kapteinen ble hentet av Richie Porte, som ble tauet av lagkamerat Vasilij Kyrienka opp fjellsiden.

- Angrep tidligere enn planlagt Australieren tok nye sekunder på Contador, da han snek seg foran på de siste meterne av etappen.

Etterpå uttalte spanjolen overraskende nok at den siste stigningen ikke hadde vært tøff nok. Likevel fikk han det altså selv til de grader.

- Jeg angrep tidligere enn jeg egentlig hadde planlagt. Det var fordi flere andre angrep, uten at noen reagerte. Jeg betalte prisen for det på de siste 300 meterne, innrømmer han ifølge feltet.dk.

Til spanjolens forsvar skal det også legge til at det var sterk motvind, noe som gjorde det ekstra tøft å sykle solo.

Belgisk overraskelse Tejay Van Garderen holdt likevel unna for alle angrepene, og krysset målstreken på rittets dronningetappe i ensom majestet.

Det er nå tre etapper igjen av WorldTour-rittet. Overraskende er det Bart De Clercq som sykler iført ledertrøya. Han var en av tre ryttere som satt i brudd hele veien inn under åpningsetappen.

Les også: - Tinkov suspenderer Riis

Under de tøffe klatreetappene har han holdt bedre stand enn Maciej Paterski og Pierre Rolland.

Nytt prestisjenederlag for Tinkov Sky og Tinkoff-Saxo gjorde en tabbe, da trioens forsprang fikk vokse til hele elleve minutter på rittets første dag.

Det føyer seg inn i rekken av svake prestasjoner av det russiske laget. Lageier Oleg Tinkov valgte å suspendere sportsdirektør Bjarne Riis etter sportslig motgang i Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

Les også: - Selvsagt håper jeg Riis returnerer

Selv om kvartetten Porte, Domenico Pozzovivo, Dan Martin og Contador alle ligger innenfor halvminuttet bak De Clerq i sammendraget, er det på papiret ikke mange muligheter igjen til å ta igjen forspranget.

Det innser også Contador:

- Det blir vanskelig å avansere på de resterende etappene, selv om jeg kun er et par sekunder unna podiet. Vi visste jo alle at bonussekundene ville bli avgjørende i dette løpet, påpeker Contador.