Nytt nei til Glimt

Seinest i vår ville Bodø/Glimt har Ivar Morten Normark tilbake til Bodø som ny trener. Men Normark sa nei.

BODØ (Dagbladet): I går ble Aalesund-treneren hyllet som en helt på Aspmyra før kampen. Han ble utropt til æresmedlem i supporterklubben «Havørnan». Og makan til jubel fra hjemmepublikummet har neppe en trener for et bortelag i Tippeligaen opplevd på noen arena. For det er ingen hemmelighet at hele Bodø gjerne hadde sett AaFK-treneren som Glimts nye trener.

Glimts sportslige leder, Tor Ove Falch, bekrefter at Glimt henvendte seg til Normark seinest denne sesongen.

- Men svaret vi fikk var negativt, sier Falch.

- Smigret

I 2001 var Normark i forhandlinger med Glimt om å overta jobben etter Dag Opjordsmoen. Han var klubbens førstevalg, men også da sa han nei til å trene klubben han var toppscorer for i 1991/92.

- Det er riktig at jeg fikk en henvendelse også i år. Det var vel kanskje rett før sesongstart, sier Normark, som forholder seg til kontrakten med Aalesund fram til 2005.

- Det ser jo dessuten ut som om Glimt klarer seg utmerket uten min hjelp.

Men han innrømmer at interessen varmer et gammelt Glimt-hjerte.

- Kunne du tenke deg å ta Glimt-jobben på sikt?

- To år er så jævla lenge til. Hvis du spør meg om hva jeg vil gjøre i 2006, så greier jeg ikke å tenke så langt. Gjør du? humrer Normark.

Glimt er for tida i forhandlinger med Øystein Gåre om en forlengelse av kontrakten. Klubben er meget fornøyd med jobben han har gjort med laget i år. Men i går var det Normark som viste seg som den mest taktiske av de to. Aalesund spilte kynisk, tett, og godt i forsvar, en taktikk de hadde diskutert med Lillestrøm før kampen. Og de lyktes.

Har troen

- Jeg er stolt over det gutta presterte i dag, sier Normark.

For nå er det duket for seks-poengskamp på Kråmyra mot Molde neste runde. Med tomålsseier vil AaFK være forbi storebror på tabellen.

- For Molde er dette et skrekkscenario, humrer Normark. Og spiller Aalesund like bra i forsvar som i går, får Molde kjørt seg.

POPULÆR: Ivar Morten Normark sa seinest i vår nei til å bli ny trener i Glimt. Narvikværingen er voldsomt populær i Bodø, klubben han spilte for fra 1991 til 1994. - Klart jeg er smigret over å være i betraktning til trenerjobben i Glimt, sier Normark.