Karsten Warholm tok NM-gull på 400 meter

Nytt NM-gull for Warholm

Karsten Warholm gjorde som de fire foregående årene og vant både 400 meter hekk og 400 meter flatt under friidretts-NM på Hamar.

NYTT NM-GULL: Karsten Warholm tok NM-gull på både 400 meter hekk og 400 meter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NYTT NM-GULL: Karsten Warholm tok NM-gull på både 400 meter hekk og 400 meter. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Lørdag hadde Dimna-løperen få problemer med å ta gullet på 400 meter flatt. Han stormet inn til tiden 45,55 i solskinnet på Hamar. Det var mesterskapssrekord, men et stykke bak hans norske rekord på 44,87.

- Det var tungt. Jeg kjente gårsdagen meget godt. Jeg prøvde å ta meg sammen for å stable sammen en god tid. Det var dessuten ekstra tøft med kvalifiseringen i forkant også. Derfor var jeg litt mer råtten enn vanlig, sa Warholm til NTB.

Lørdagens gull var hans sjette strake i NM på distansen. Fredag innledet Warholm mesterskapet med å ta sitt femte strake gull på spesialdistansen 400 meter hekk.

Der løp 23-åringen inn til kruttsterke 47,43, en tid som var kun 33 hundredeler svakere enn hans ferske europeiske rekord på distansen satt under Diamond League-stevnet i London nylig.

Får kongepokalen?

Vinnerløpet på langhekken gjør Warholm til kjempefavoritt til å få kongepokalen i NM for femte året på rad. Det blir vanskelig å komme utenom Dimna-løperen når den skal deles ut etter stevnets slutt søndag ettermiddag.

Warholm har også vært klar på at kongepokalen er en viktig motivasjon med tanke på å levere toppløp i NM.

Konkurransene kommer tett for 23-åringen om dagen. Kommende helg løper han lag-EM i Sandnes. Der prioriterer han å løpe 400 meter flatt framfor spesialdistansen 400 meter hekk.

Diamond League-stevnet i Paris 24. august og Diamond League-finalen i Zürich fem dager seinere er også sannsynlige starter for Dimna-løperen.