Nytt NM-gull til Schie

Hans andre strake.

Rallyføreren Thomas Schie fulgte opp fjorårets seier i NM med å vinne årets norgesmesterskap.

Lørdag kjørte Thomas Schie og kartleser Göran Bergsten inn til andreplass i Rally Hedmarken.

Og ettersom Schie kun trengte å komme seg til mål for å sikre NM-gullet, tok han sitt andre strake NM-gull.

Problemer

- Det føles deilig nå som gullet er i boks. Selv om vi hadde en solid ledelse før dagens løp, vet du aldri hva som kan skje før man passerer målstreken i rally.

- Jeg ville gjerne fighte om seieren i dag også, og vi kjørte helt jevnt med Linnerud på de tre første etappene. Men på den fjerde etappen fikk vi problemer med en bakdemper, og det føltes nesten som at vi hadde punktert. Dermed endte vi i et bru-kar og slo inn den ene siden på bilen. Vi slo også hjulopphengningen skjev og måtte sette ned tempoet. Heldigvis klarte mekanikeren å fikse det meste på service, men da var det bare å bruke hodet og sette ned farta for å komme trygt til mål, sier Schie.

Vinneren av løpet ble Tord Linnerud som tok sin første seier for året. Han var 42 sekunder foran, mens tredjeplassen gikk til Thomas Kolberg. Han sikret seg dermed NM-sølvet foran lørdagens vinner.

Hemmelighetsfull

Schie kan se tilbake på en sesong med pallplasser i samtlige løp. Han vant Østfoldrally for to uker siden, og har fire andreplasser og en tredjeplass i de øvrige NM-rundene.

Rally Hedmarken var mest sannsynlig Schies siste løp med sin Corolla WRC. Søndag kommer en potensiell kjøper for å titte på bilen, og teamet har nye planer for neste år.

- Jeg kan foreløpig ikke røpe hva vi planlegger, men jeg håper vi har tingene på plass om ikke så lenge. Sesongen i år er jeg svært godt fornøyd med. Vi har unngått de tekniske problemene vi slet med i mange runder i fjor, og teamet har fungert helt optimalt. Jeg skulle gjerne ha gitt Tord litt mer kamp i dag, men slik ting utviklet seg var det viktigst å komme til mål. Jeg unner også Tord hans første seier, for han har kjørt bra i det siste, sier Thomas Schie.

(ANB)