Nytt norsk curlingtap

Dordis damer gikk på en kanadisk smell.

(Dagbladet.no:) Norge - Canada 8-10. Det ble en poengrik affære med ulykkelig norsk slutt da Dordi Nordby og hennes tre lagvenninner møtte Canada i kveld.

Camilla Holth, Marianne Rørvik og Marianne Haslum gjorde sitt beste, satte en del presise og gode steiner, og vi ledet faktisk så langt ute i kampen som slutten av den åttende omgangen.

Men da gikk det galt for skip Dordi.

Vår sistestein gikk i en guardstein foran boet og ble helt mislykket. Dermed kunne Canada enkelt ta tre poeng. Ett poengs ledelse var snudd til to poengs underläge.

I niende stjal de kanadiske jentene to nye poeng, og med fire poeng å ta igjen i den siste omgangen var kampen i realiteten avgjort til Canadas fordel.

Det norske kvinnelaget står nå med tre seire og to tap, og drømmen om semifinale er fremdeles i live.

Bare Sveits og Sverige har bedre statistikk, svenskene måtte attpåtil ha ekstraomganger for å slå svake USA.

Men vi tåler ikke mange flere tabbesteiner fra Dordi Nordby. I morgen venter vertsnasjonen Italia, og da bør det bli seier.

VIKTIG TREKLØVER: De tre mer ukjente, men langt fra uviktige jentene på det norske kvinnelaget i curling. Fra venstre Marianne Rørvik, Marianne Haslum og Camilla Holth. Foto: Scanpix
VIKTIG TREKLØVER: De tre mer ukjente, men langt fra uviktige jentene på det norske kvinnelaget i curling. Fra venstre Marianne Rørvik, Marianne Haslum og Camilla Holth. Foto: Scanpix Vis mer