Nytt norsk gull i ungdoms-OL

Daniel Jensen i stup.

SNØT HJEMMEFAVORITTENE: Daniel Jensen vant Norges andre gull i ungdoms-OL i Nanjing i dag. Stuperen vant overraskende foran de kinesiske favorittene. Foto: Norges Idrettsforbund / Hanne Staff
SNØT HJEMMEFAVORITTENE: Daniel Jensen vant Norges andre gull i ungdoms-OL i Nanjing i dag. Stuperen vant overraskende foran de kinesiske favorittene. Foto: Norges Idrettsforbund / Hanne StaffVis mer

Horten-gutten Daniel Jensen tok onsdag gull i mixed-stup i ungdoms-OL sammen med mexicanske Alejandra Orozco. Det var Norges annet gull i lekene.

I går tok Grace Bullen gull med overlegen seier i bryting. Jensen ble da nummer seks i individuelt stup fra 10-meteren, men i mix-konkurransen gikk nordmannen til topps.

- Dette var utrolig kult og nesten ubeskrivelig. Dette er det beste jeg har gjort noen gang. Jeg stortrivdes under hele konkurransen, og det var en veldig god stemning blant utøverne, sa han i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Jensen og Orozco oppnådde poengsummen 379,50. Det var 4,60 poeng foran sølvparet Moham Elkordy (Egypt) og Wu Shengping. Ned til bronsen skilte det 25,50 poeng. Den tok Pylyp Tkatsjenko (Ukraina) og Gracia Leydon Mahoney (USA).

I kinesiske Nanjing var mange overrasket over at en nordmann hentet gullet foran hjemmefavorittene.

- Det var flere journalister som stusset over at en gutt fra lille Norge sammen med en jente fra Mexico klarte å slå kineseren, sa Jensen.

(NTB)