Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt norsk hoppsjokk: - Helt rått. Det er nesten ikke til å tro

Joachim Hauer overrasket stort med 3. plass.

SENASJON: Joachim Hauer slo til med en svært overraskende 3. plass i dagens verdenscuprenn.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SENASJON: Joachim Hauer slo til med en svært overraskende 3. plass i dagens verdenscuprenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske hopperne har hatt en bemerkelsesverdig god sesongstart, til tross for at profilene Anders Bardal og Anders Jacobsen la skiene på hylla etter forrige sesong, mens forrige sesongs VM-konge Rune Velta har tatt pause.

Det startet med Daniel-André Tandes sensasjonelle seier i Klingenthal. Forrige lørdag fulgte Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen opp med hver sin pallplassering, mens Gangnes gikk overraskende nok helt til topps i søndagens renn.

I Nizjnij Tagil i dag slo overraskelsesmannen Joachim Hauer (24) til med en sensasjonell 3. plass bak hoppstjernene Severin Freund og Peter Prevc. Verdenscupleder Freund vant suverent etter to prakthopp.

Men dagens aller gladeste mann er trolig 24-åringen Joachim Hauer, et navn du neppe har hørt mange ganger. Hauers beste prestasjon er nemlig 15. plassen fra verdenscupen fra Lillehammer forrige helg. Før det har han stort sett hoppet i den lite glamorøse kontinentalcupen.

Nok en gang ble det en stor norsk dag, for laginnsatsen var eventyrlig god med hele fem nordmenn blant de åtte beste. Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Daniel André Tande ble nr. 4, 5 og 6, mens Kenneth Gangnes fulgte opp med en sterk 8. plass.

Også verdensrekordholder Anders Fannemel viste seg frem og ble nr. 12.

- Dette er ikke ofte vi ser. Det er helt rått. Det er nesten ikke til å tro. Jeg kan ikke huske så mange nordmenn i toppen før, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen etter 1. omgang og gjentok seg selv etter finaleomgangen.

To gode norske omganger De norske hopperne hoppet eventyrlig godt i 1. omgangen. Hele fem nordmenn var blant de åtte beste.

Tande var nr. 2 etter den første omgangen, mens  Gangnes,  Hauer og Forfang var nummer fire, fem og seks. I tillegg var Fannemel nr. 8 og Stjernen nr. 11 før det siste hoppet.

Det startet også godt da Stjernen tok en soleklar ledelse i 2. omgang og hoppet seg mange plasser opp.

Johann André Forfang imponerte også og tok en foreløpig 2. plass bak Stjernen.

Sensasjonsgutten Joachim Hauer, som ikke hadde mer enn en 8. plass fra NM 2013 og 15. plass fra verdenscupen å vise til fra før, fulgte opp det gode førstehoppet og overtok ledelsen i rennet.

Peter Prevc tok imidlertid over ledelsen i det påfølgende hoppet. Tande skuffet noe og falt ned til 6. plass.

Freund var best i begge hoppene og tok en ny verdenscupseier foran sin slovenske rival. Men bak stjerneduoen fulgte det en haug av nordmenn, deriblant Joachim Hauger.

FRA INTET: Joachim Hauer har kommet nærmest fra intet i det siste og slo til med en sensasjonell pallplass i dag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FRA INTET: Joachim Hauer har kommet nærmest fra intet i det siste og slo til med en sensasjonell pallplass i dag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!