Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt norsk ishockeytap for Danmark

Tapte 3-2 etter å ha sluppet inn alle målene i 1. periode.

 TO TAP PÅ RAD:  Mathis Olimb og resten av det norske landslaget i ishockey, måtte seg seg slått av Danmark for andre gang på to dager i DNB Arena i Stavanger lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TO TAP PÅ RAD: Mathis Olimb og resten av det norske landslaget i ishockey, måtte seg seg slått av Danmark for andre gang på to dager i DNB Arena i Stavanger lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Danmark slo Norge for første gang siden 2002 i lagenes første møte fredag. Dagen etter klarte danskene å gjenta bedriften.

De norske ishockeyspillerne gjorde altfor mange feil i egen sone og ble hardt straffet for det. Det var i 1. periode at danskene scoret alle sine mål i kampen.

Norge åpnet bra før rullegardinen gikk ned. Nordmennene ledet halvveis ut i første periode skuddstatistikken med 6-0, og Roy Johansens gutter så ut til å ha full kontroll.

Så snudde det fullstendig.

De norske ishockeykrigerne ble hardt straffet for svakt spill i egen sone av effektive dansker. Dessuten var ikke Lars Haugen helt patent i målet, akkurat som Lars Volden i fredagens oppgjør. Danmark kom veldig lett til alle sine tre scoringer i første periode, to ved Morten Madsen og en ved Jesper Jensen.

I midtperioden kom et helt annet norsk lag på banen. Spillerne fant hverandre og klarte å utnytte overtallsspillet bedre. Jonas Holøs gjorde sitt annet mål i de to landskampene bra blålinjen tidlig i 1. periode.

Da Norge reduserte til 2-3 var det etter en et mønsterangrep regissert av Mathis Olimb. Pucken gikk hurtig mellom ham og Anders Bastiansen, og danskene ble utspilt. Fredrik Lystad Jacobsen kunne sette pucken i åpent mål.

Avslutningsperioden endte målløs, og danskes nye trener Janne Karlsson fikk nok en norsk skalp i beltet.

Lagene møtes igjen først i VM i Minsk i mai.

(NTB)