Nytt norsk tap i hockey-VM

Oslo (ANB): Det norske laget i ishockey-VM for U20-landslag i Canada pådro seg et nytt tap natt til onsdag norsk tid. Sveits slo nordmennene 2-0 i mesterskapets andre kamp.

Det var et revansjelystent lag som gikk på isen i Vancouver etter stortapet (2-11) mot VM-favorittene fra USA et døgn i forveien.

Laginnsatsen var da også mye bedre enn i åpningskampen, men dessverre gikk det ikke Norges vei denne gangen heller.

Riktignok så det lyst ut lenge. Den første perioden endte målløs, og først da det gjensto drøyt seks minutter av andre periode, tok sveitserne ledelsen. De norske gutta kjempet hardt for utlikning, men i stedet doblet Sveits ledelsen seks minutter før slutt i den siste perioden.

– Vi fikk altfor mange utvisninger,og Sveits scoret begge sine mål da vi var i undertall, forklarer den norske laglederen Jan-Petter Selvik, og legger til:

– Vi fikk også muligheter i overtall, men greide ikke å sette pucken i mål. Dette skyldtes muligens at det var for få som bidro nok ellers i kampen og at våre beste spillere dermed ikke orket når vi fikk mulighetene.

Det norske laget har spillefri torsdag, og lader opp til VM-fortsettelsen med NHL-kamp mellom Vancouver og Nashville om kvelden. Norge møter Canada natt til fredag og Finland natt til lørdag. To nye vanskelige oppgaver, og mulighetene til å avansere fra gruppespillet er utvilsomt kraftig redusert etter tapet for Sveits.

(ANB)

STORTAP I FØRSTE KAMP: Norge fikk juling av USA i åpningskampen, laget tapte 2-11.