Russian President Vladimir Putin, left, poses with Russia's Olympic rhythmic gymnastics champion Anastasia Maximova, during an awarding ceremony for Russia's Olympians in Moscow's Kremlin, Russia, Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Russian President Vladimir Putin, left, poses with Russia's Olympic rhythmic gymnastics champion Anastasia Maximova, during an awarding ceremony for Russia's Olympians in Moscow's Kremlin, Russia, Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev)Vis mer

Nytt OL-nei til Russland

Russiske utøvere får ikke delta i Paralympics under nøytralt flagg.

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) avviser at russiske utøvere som ønsket å delta i Paralympics under nøytralt flagg, får være med i sommerlekene.

IPC opplyste natt til fredag norsk tid at 175 russiske utøvere har søkt om å få delta under nøytralt flagg. Men komiteen fastholder at alle russiske utøvere er utestengt som følge av avsløringene om systematisk, statsdrevet doping av idrettsutøvere i landet.

IPC sier deres standpunkt støttes av Idrettens voldgiftsrett (CAS), som tidligere har avvist en russisk forespørsel om å godta søknader fra utøvere som kan bevise at de er «rene».

- IPC har betydelig sympati med alle de russiske utøverne som nå ikke får delta i Paralympics i Rio i 2016. Hovedmålet vårt er å gjøre det mulig for para-utøvere å oppnå sportslig suksess og inspirere og begeistre verden. Men de russiske myndighetene har på tragisk vis nektet utøverne denne sjansen gjennom sine handlinger, sier IPC-direktør Xavier Gonzalez i en pressemelding.

(NTB)