Nytt om sport

Ferguson vedder livet sitt på at stjernene blir i ManU, Merlene Ottey (40) tar en sesong til og Åge Hareide blir forlatt. Les de siste sportsnyhetene!

Stjernene blir

Alex Ferguson er sikker på at Manchester United kommer til å beholde sine største stjerner. Andy Cole signerer trolig en ny langtidskontrakt tidlig på nyåret, og Ferguson tror David Beckham, Ryan Giggs og Jaap Stam kommer til å følge hans eksempel.

- Jeg ville vedde livet mitt på det, så lenge vi tar godt vare på dem, sier han til News of the World.

Ingen omfavnelser

Trenerne avsto klokelig fra håndtrykk eller omfavnelser etter at Vasco da Gama tok seg til finale i det brasilianske fotballmesterskapet med 3-1 borte mot Cruzeiro i semifinalen. Vasco-trener Oswaldo Oliveira fikk sparken da han etter 2-2 i første kamp omfavnet Cruzeiro-kollega Luiz Felipe Scolari. Hans etterfølger Joel Santana holdt seg på trygg avstand fra Scolari, som har vært i ordkrig med Vasco-sjefene. Motstander i finalen blir Sao Caetano.

Kostelic og Pechalov hedret

Slalåmfenomenet Janica Kostelic og vektløfteren Nikolai Pechalov er kåret til årets idrettsutøvere i Kroatia. 18-årige Kostelic får utmerkelsen for tredje år på rad, mens bulgarskfødte Pechalov hedres for sitt OL-gull i Sydney.

Volleyspiller hedret

Vladimir Grbic, kaptein på volleyballaget som sikret Jugoslavias eneste OL-gull, er kåret til årets idrettsmann i hjemlandet. Jasna Sekaric, som vant OL-sølv i skyting, er årets idrettskvinne, mens mennenes volleyballandslag ikke uventet er årets lag.

Vil kjempe for Sand

Schalke, som topper tabellen i tysk fotball, vil kjempe for å beholde sin danske toppscorer Ebbe Sand. 28-åringen jages ifølge tysk presse av engelske topplag som skal være villig til å by 170 millioner kroner for ham. Schalke svarer med å forberede et nytt kontraktsforslag til Sand, som kom til klubben fra Brøndby i mai og har scoret 13 mål i Bundesliga så langt.

Colding til Bochum

Den danske landslagsspilleren Søren Colding forlater Åge Hareides klubb Brøndby til fordel for tysk Bundesliga. Han har bundet seg til Bochum fram til sommeren 2003.

Zamorano reiste hjem

Inters chilenske landslagsspiss Ivan Zamorano har bedt seg fra fri resten av kontrakten og reist hjem til Sør-Amerika.

- Jeg har vært her for lenge uten å spille. Jeg takker dem som trodde på meg, sa 33-åringen, som ikke klarte å ta fast plass i kamp med spillere som Christian Vieri, Hakan Sukur og Alvaro Recoba.

Ottey gir seg ikke

Merlene Ottey vil konkurrere også neste år, sier hun til avisen Jamaica Observer. Den 40-årige sprintstjernen har et vanskelig år bak seg, og hun fikk løpe i OL først etter at en dopingstraff kontroversielt ble opphevet og etter at lagkamerater demonstrerte mot henne i utøverlandsbyen.

- Jeg trengte å komme meg bort og tenke gjennom ting, men nå er jeg sikker på at jeg har ønsket om å konkurrere også i 2001, sa hun.

Leier ut Al-Jaber

Wolverhampton har leid ut sin saudiarabiske spiss Sami Al-Jaber til Al-Ain fra De forente arabiske emirater. 28-åringen skal hjelpe Al-Ain under Golf-cupen i januar. Al-Jaber er den første saudiarabiske spiller i engelsk fotball. Han har vært med i to VM-sluttspill.

Ingen fare i Oberhof

Verdenscuprennene i skiskyting i tyske Oberhof fra 4. til 7. januar er ikke i fare, takket være kuldegrader som lar snøkanonene gjøre jobben sin. I jula lå det 15 centimeter med snø i løypene. Blir det ikke dramatisk væromslag før onsdag, da den endelige avgjørelse skal treffes, blir det renn som planlagt.

(NTB)