Nytt rekordløp av Ervik

Maren Haugli og Eskil Ervik sikret seg NM-titlene med klar margin. Sistnevnte satte dessuten to utendørs-verdensrekorder på to dager.

I går senket Hamar-løperen verdensrekorden på utendørs lavlandsbane på 5000 meter. I dag fulgte han opp med å gjøre det samme på mila, og det til gagns.

Men han var ikke alene om å pynte på 10 000 meter-rekorden. Den ble forbedret tre ganger på den raske kunstisbanen i sørlandsbyen, som viste seg å holde meget høy klasse.

Smadret rekorden

Først gikk hjemmeidolet Øystein Grødum på 13.40,42 og underskred Bart Veldkamps gamle rekord med rundt fire sekunder. Men rekorden ble bare et kvarter gammel. For med Grødums tider å gå på, presterte Lasse Sætre 13.37,14 i neste par.

Gleden over rekorden ble imidlertid kortvarig også for odølingen. For i siste par avsluttet helgens store forgrunnsfigur på NM-arenaen, Eskil Ervik, mesterskapet med et nytt knallsterkt løp. Både den gamle og de to nye rekordnoteringene ble formelig smadret da trønderen ble klokket inn på 13.29,66.

Sjette NM-tittel

Dermed sikret Eskil Ervik seg sin sjette NM-tittel, og mangler bare to på å tangere Knut Johannessens åtte. Sølvet gikk til det unge stortalentet Håvard Bøkko, som tidligere på dagen vant 1500 meter i samløp med Ervik. Tidene deres ble henholdsvis 1.52,67 og 1.53,05. Odd Borgersen tok bronse i sammendraget.

Blant jentene var Maren Haugli i særklasse, og tok sin første NM-tittel i allround som senior med over fire tidspoengs margin til hjemmehåpene Hedvig og Anette Bjelkevik. Jevnaker-jenta vant 3000 meter i går og fulgte opp med distanseseier både på 1500 og 5000 meter i dag.

GULLGUTT: Landslagtrener Peter Mueller gratulerer Eskil Ervik med gullet i allround-NM i Arendal. Foto: Scanpix
GULLGUTT: Landslagtrener Peter Mueller gratulerer Eskil Ervik med gullet i allround-NM i Arendal. Foto: Scanpix Vis mer

(ANB)

GULLJENTE:</B> Maren Haugli under dagens 5000 meter. Hun vant kvinneklassen i allround-NM i Arendal.