Nytt seierskyss ligger i lufta etter V75-3

Sverre Hjørnerød har hatt en rekke gode kaldblodstravere tross sin unge alder. Kapable Kasper er raskest av alle i V75-3 på Biri.

Sammen med samboer Thea M. Kulblik og broren Jonas har han Kasper og Jesper Mollyn, samt en toåring på stallen på gården Hjørnerød i Fredrikstad.Tidligere har han vært bortskjemt med gode hester som Mentor Mollyn, Frigg Mollyn og Hyper Artig. På Hjørnerød oppdretter de hestene selv. Selvgjort er definitivt velgjort.

Kasper Mollyn har tilhørt årgangstoppene som 3- og 4-åring. Han travet rekordraske 1.23,0 over 1600 meter autostart på Forus i sin nest siste start. Det førte et øyeblikk til at trener Sverre Hjørnerød ble en smule bekymret. Han var rett og slett redd for at Kasper Mollyn skulle være for god for tidlig. Han var redd for at hesten skulle ha travet for fort i så ung alder og eventuelle konsekvenser dette ville medføre.

- Ja, jeg var det, men det gikk fort over, ler treneren.

- Løpet sist på Leangen ble for tøft, men jeg må jammen si jeg var imponert over hvor lenge han holdt der også, sier Sverre Hjørnerød til Dagbladet.no.

- Han måtte bruke speeden sin for tidlig og ble naturlig nok trøtt til slutt. Da hadde han ikke startet på to måneder, og jeg synes det var tøft gjort å holde til femti meter fra mål. Han hadde bare bedrevet tiden med å bedekke hopper og hadde ikke vært på banen for hurtigkjøring en gang før den starten, informerer Hjørnerød.

- Kasper Mollyn er ingen utpreget sprinter, men er både sterk og speedig.

Han var fryktelig god på Forus, og da hadde han fått et hardt løp uken før. Det har han jo ikke nå, sier Hjørnerød.

Kasper Mollyn har hatt en drøy måneds pause siden Leangen-løpet. V75-løpet er et ledd i oppkjøringen til Derby-kvalen som venter rundt hjørnet.

SEIERSKYSSET. Kasper Mollyn og Sverre Mollyn tar gjerne en ny kysserunde lørdag etter V75-3. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SEIERSKYSSET. Kasper Mollyn og Sverre Mollyn tar gjerne en ny kysserunde lørdag etter V75-3. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Vi starter i dette løpet fordi Kasper mangler løpstilbud. Vi valgte bevisst et sprintoppgjør. Han møter noen gode hester, og vi er fornøyd med en plass blant de tre. Det er posisjonene som avgjør.

- Jeg blir ikke sjokka om han vinner heller, innrømmer den unge østfoldingen.

Brødrene Hjørnerød eier hestene sammen. Sverre har ansvaret for Kasper og Jonas for Jesper. Hvem som får æren av å trene en eventuelt Jonathan er ikke bestemt.