Nytt Shampo-poeng

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Dallas 3-2. Espen Knutsen la den målgivende pasningen til Columbus' andre mål mot sterke Dallas i natt. Og nordmannen skapte også det viktige seiersmålet i tredje periode.

- Dette var gøy. Det stemmer bra for hele laget, meg selv inkludert, sier Espen til Dagbladet. Pasningen til 2-0-målet holdt høy Shampo-klasse. Pucken kom rullende langs vantet og Espen møtte den bak motstanderens mål.

I prosessen trakk han med seg to forsvarere, så Steve Heinze fikk stå helt alene foran mål. Det så Shampo over skulderen, og med en lynkjapp pasning fikk Heinze pucken på et fat. Han kunne ikke

unngå å score. Og da eksploderte Nationwide Arena.

Hjernen

- En utrolig pasning, sier Heinze.

- Jeg så at han sto åpen da Derian Hatcher (Dallas) bestemte seg for å takle meg, forklarer Shampo. Målet kom i overtallsspill der Blue Jackets har vært effektive den seneste tida. Sju overtallsmål har Columbus scoret på de ni siste kampene.

Og mye av æren for det skal Shampo ha. For han er hjernen i

blåjakkenes førsteoppstilling i overtall.

Nattas seiersmål kom også i overtall da Espen spilte fri Petteri Nummelin som smalt til med et slagskudd. Pucken gikk via Geoff Sanderson, traff Dallas-keeper Ed Belfour og landet på køllebladet til Heinze som pirket inn pucken.

Formen kommer

_ Synd Espen ikke får assist på det målet. For det var han som

skapte hele spillet. Han har vært helt fantastisk i dag, skryter

Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

- Jeg får vel de assistene i andre kamper. Målet var fint og vi vinner, og det er det som teller, sier Shampo.

Dermed står Espen bokført med tre målgivende pasninger på ti NHL-kamper denne sesongen, to av dem i de tre siste kampene.

- Det går bedre og bedre for meg. Jeg føler formen kommer, sier

Shampo.

Fornøyde

Brett Hull gjorde kampen spennende da han scoret sitt 619. og 620. NHL-mål seint i tredje periode. Men da stengte en strålende Columbus-keeper Ron Tugnutt butikken for kvelden. Og Columbus'

tredje strake seier på hjemmeis var sikret.

- Dette er høydepunktet i sesongen. Gutta jobber knallhardt, sier en storfornøyd Columbus-trener Dave King til nyhetsbyrået Ticker. Dallas kom helt til sluttspillfinalen forrige sesong, men har slitt så langt i år. Texas-laget ligger nest sist i sin divisjon.

Det gjør også Columbus etter at de rykket forbi Chicago på tabellen, og er det store sesnsasjonslaget i NHL for tida.

- Trenerne er fornøyde med alle. Og publikum er helt fantastisk mot oss. Dette er gøy, sier Espen.

Neste kamp utkjempes borte mot Nashville i morgen.

VIKTIG: Espen Knutsen er i ferd med å etablere seg som en svært viktig spiller for Colombus. Her er han i kamp om pucken med Dallas' Jon Sim i nattens oppgjør.