Nytt Shampo-poeng

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Carolina 3-1. Espen Knutsen la en målgivende pasning da Columbus vant i natt. På tribunen satt frisørpappa Såpa som hadde kommet Shampo til unnsetning med norsk hårsaks.

Tredje juledag kom nemlig Espens foreldre og søster på besøk til Ohio. Og ikke lenge etter hadde Shampo og sønnen Balsam fått seg en omgang med saksa til Knutsen senior.

Om det ga utslag på isen er lite trolig. Men i overtallsspill tidlig i kampen snappet Espen opp en skuddretur fra vantet. Han snudde seg deretter og la en smart pasning på tvers over til kaptein Lyle Odelein. Som knallet pucken i mål til 1-0-ledelse.

- Fin pasning av Espo, sier Odelein til Fox Sports.

Pipekonsert

Og Shampo fikk mye tid i overtallsspill. Ti ganger dro nemlig svake Carolina på seg utvisninger som førte til overtallssjanser for Columbus.

Men sjøl om nordmannen var nær ytterligere poeng ble det bare hjelperen til det første målet som havnet i kampprotokollen.

Blåjakkene satset etterhvert på en defensiv strategi og lempet pucken ofte til iceing. Til tider så ofte at de 18 136 frammøtte i Nationwide Arena begynte å pipe.

Shampo ble berømmet for sin defensive innsats.

Imponerte defensivt

- Han har nerver av stål, og tåler en trøkk. Bare se hvordan han skjermer pucken fra Kevin Hatcher (193 centimeter, 102 kilo), sier Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Keeper Marc Denis og tomålscorer Mike Maneluk var kampens store Columbus-spillere.

  • Shampo har flest overtallspoeng av Columbus-spillerne denne sesongen (12).
  • Espen spilte 20 minutter i natt og endte med -1 i +/- statistikken.