Nytt Shampo-poeng

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-St. Louis 2-2. Espen Knutsen og Columbus var 8,2 sekunder fra sensasjon mot St. Louis i natt. Shampo skapte 2-1-målet som lenge så ut til å bli avgjørende.

Espen spilte nok en sterk kamp da Columbus klarte uavgjort mot NHLs nest beste lag hjemme i en utsolgt Nationwide Arena.

Framspillet til 2-1-målet holdt høy Shampo-klasse.

Espen skøytet langs vantet tidlig i tredje periode og så Frantisek Kucera som kom i fart på motsatt side. Espen la derfor en smart pasning på tvers som gikk mellom to overraskede St. Louis-spillere. Og åpnet hele Blues-forsvaret.

Kucera kunne bare sende pucken foran mål der Robert Kron sto helt alene. Og tsjekkeren dyttet inn ledermålet til enorm jubel fra fansen.

- Det var et strålende spill av Espen og en fremragende pasning av Frank. Jeg bare var der og pirket inn målet, sier Kron til AP.

Overtall

Ledelsen holdt seg til sluttsekundene da St. Louis tok ut keeperen og satset alt framover. Til slutt fyrte Scott Young av fra blålinja, og pucken smatt forbi en strålende Ron Tugnutt i Columbus-buret. «Tugger» reddet 39 skudd, men kunne ikke gjøre noe med utlikningen.

I sudden death var St. Louis nærmest seieren.

Men Columbus burde ledet allerede etter ett minutts spill i natt. For da spilte Shampo nydelig fri Geoff Sanderson som kom alene med Blues-keeper Brent Johnson. Sanderson fintet ut Johnson, men løftet pucken over tverrliggeren.

Og Espen var også på isen i overtall da Columbus utliknet til 1-1 i andre periode. Uten å få poeng på Steve Heinzes styring av et Deron Quint-skudd.

Kjempekamp

Shampos rekke var likevel en konstant trussel.

- Det er farlig hver eneste gang Knutsen, Sanderson og Kron er på isen. De har spilt en kjempekamp, sier Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Poenget medfører at Columbus har tatt poeng i åtte kamper på rad. Det er én kamp fra rekorden for nykommerlag.

Columbus spiller mot Nashville borte i morgen.

  • Nattas Shampo-tall: Én målgivende pasning, 18,41 minutter spilletid, +1 i +/- statistikken.
  • Geoff Sanderson måtte forlate isen med en stiv nakke i tredje periode.
  • Shampo har notert seg for 22 målgivende pasninger og sju mål denne sesongen.