Nytt Shampo-tap

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Dallas 2-4. Espen Knutsen noterte seg for en målgivende pasning i natt. Men Columbus Blue Jackets tapte sin femte kamp på rad.

Shampo skøytet av isen med en målgivende pasning i kampprotokollen. Men han var sterkt medvirkende til begge målene blåjakkene scoret hjemme i Nationwide Arena i natt.

På 1-1-målet i første periode graver Espen pucken fram fra vantet bak mål, og den havner til slutt hos Frantisek Kucera som dundrer den inn fra ni meters hold.

Uten at NHL-nordmannen fikk kreditert en målgivende pasning.

På 2-4-målet i tredje periode står Shampo for en prestasjon da han takler Darryl Sydor nesten ut på spillerbenken, stjeler pucken og sender den til Lyle Odelein som spiller fram Robert Kron.

Tsjekkeren kommer alene med keeper og scorer sitt første mål på sitt 52. skudd denne sesongen.

Trøkk

Og Espen Knutsens framspill fikk skryt på landsdekkende tv. Kampen ble nemlig direktesendt på ESPN2, som tas inn av 60 prosent av amerikanske husstander.

- Kjempespill av Knutsen. Han skapte sjansen, sier kommentator Bill Clement.

Den lille nordmannen sto også for kampens tøffeste takling. Shampo tok nemlig fart og taklet Jamie Langenbrunner hjelm mot hjelm så Dallas-spilleren deiset i isen. Det fikk de 18 136 til å hyle, og ESPN-kommentator Darren Pang til å rope:

- For en trøkk! Og det er vår mann Espen!

5-21

Shampos rekke hadde flere sjanser til å redusere til 3-4 mot slutten av kampen, men fikk ikke uttelling. Rekka med Espen, Geoff Sanderson og Robert Kron var også den eneste som var farlig for Columbus.

Men Dallas var klart best. Texas-laget burde scoret flere mål i første og andre periode, men ble hindret av stengene og en god Ron Tugnutt i Columbus-målet.

- Vi startet kampen uten tro på oss selv. Vi hadde for mye respekt for dem, og ga dem mye rom, sier Columbus-trener Dave King til nyhetsbyrået AP.

Seieren var Dallas' femte på rad, mens tapet var Columbus' femte på rad. Shampo-gjengen har 5-21 i målforskjell i tapsrekka, men møter lettere motstandere de neste ukene.

Bare Montreal har nå færre poeng en blåjakkene i NHL.

  • Shampo har notert seg for to mål og fire målgivende pasninger på 15 kamper denne sesongen.
  • Shampo var på isen ved ett av baklengsmålene.
  • Dallas scoret to mål i overtall.