MANNEFALL: Per-Mathias Høgmo har fått mange forfall før kampene mot Bulgaria og Kroatia. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MANNEFALL: Per-Mathias Høgmo har fått mange forfall før kampene mot Bulgaria og Kroatia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Nytt skadesjokk for Norge: Johansen usikker til skjebnekampen

Celtic-stjerna har føling med strekk.

SANDVIKA (Dagbladet): Klokken 16.16 entret en treningskledd Per-Mathias Høgmo podiet for sitt første møte med pressen i løpet av det som blir betegnet som en skjebneuke for norsk fotball.

Førstkommende torsdag skal Norge til Bulgaria for å spille den uhyre viktige EM-kvalifiseringskampen mot tabellnabo Bulgaria. Et tap på Vasil Levski Nasjonalstadion i Sofia vil sannsynligvis bety at drømmen om å delta i neste sommers prestisjefylte mesterskap i Frankrike er knust.

Mannefall Derfor passer det svært dårlig at en rekke profiler har meldt forfall i løpet av det siste døgnet. Adama Diomande, Josua King, Pål André Helland og Ole Kristian Selnæs er alle ute med skader.

Og enda verre ble det da Høgmo kunne opplyse på dagens pressekonferanse at også Celtic-proffen Stefan Johansen er usikker på grunn av en hamstringskade.

- Vi har gjort noen endringer i troppen. Veton og Valon Berisha kommer inn - i tillegg til Håvard Nielsen og Ruben Yttergård Jenssen. Så fikk Stefan en liten føling med en strekk mot Malmö. Han tar MR nå, så får vi få svar på den før vi gjør opp status, sier Høgmo.

- Blir du bekymret over at det er så mange såkalte nøkkelspillere ute?

- Sånn er det å være landslagstrener. Vi har kartlagt en bred gruppe spillere, så jeg er komfortabel med den gruppa vi har nå, sier Høgmo og fortsetter:

- Vi har faktisk ganske mange spillere som har levert godt med mål i det siste. Både på spissplass med Veton og Alex, Jone (Samuelsen), Markus (Henriksen), Jo Inge (Berget) og Stefan. Det er spillere som har scoret.

Skjebneuka Etter oppgjøret mot Bulgaria venter et nytt tøft møte, med Kroatia på Ullevaal stadion søndag. Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Inter) og deres lagkamerater topper gruppe H med 13 poeng når fire kamper gjenstår.

Plass nummer to, som også gir direktebillett til Frankrike-EM, holdes av Italia. Støvellandet har tolv poeng - to mer enn Norges ti.

Selv om avstanden opp til tetduoen ikke er spesielt stor, forventer ingen at det norske landslaget skal kvalifisere seg direkte til sluttspillet. Det er muligheten for playoff som tredjeplassen gir som er Norges mest realistiske sjanse.

Det samme gjelder for Bulgaria som ligger på fjerde plass med sine åtte poeng. Derfor blir torsdagens match ikke bare en nøkkelkamp for alle med et norsk fotballhjerte, men den kan også bli avgjørende for Høgmos videre skjebne som landslagssjef. Enkelte eksperter har allerede tatt til orde for at Høgmo bør sparkes om han mislykkes med å lede Norge til seier i Sofia.

PS: - Det er solgt drøyt 17 000 billetter til søndagens kamp mot Kroatia, opplyser medieansvarlig Svein Graff.