Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt skadesjokk for Rekdal: - Vet ikke hva som feiler Moa

Uaktuell mot Tromsø.

MØTER TROMSØ SØNDAG:  Kjetil Rekdal og Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MØTER TROMSØ SØNDAG: Kjetil Rekdal og Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (47) og spillerne møtte pressen igjen fredag, etter en liten uke med munnkurv.

Oslo-laget forbereder kampen mot Tromsø om to dager. Med null poeng - og ett mål i Tippeligaen - begynner det å ringe i alarmklokkene.

Én av dem som ikke trente på Valle i dag, var Mohammed «Moa» Abdellaoue (30). Han ble hentet tilbake fra Bundesliga-klubben Stuttgart i fjor, nettopp for å score mål.

Men til Dagbladet opplyser Rekdal at Moa er uaktuell til kampen mot Tromsø.

- Han fikk seg en smell på trening i forrige uke. Vi holder på å utrede hva det er for noe, sier han.

Dermed ryster skader på nytt den tidligere landslagsspilleren som var lenge ute med en kneskade i Stuttgart.

Vridning i kneet Fysioterapeut Eirik Bjærke uttalte til Aftenposten mandag at han ikke trodde det var noe alvorlig. Det ble antydet en vridning i kneet. Men det var da, og ikke nå.

Rekdal sier:

- Så lenge vi ikke har noen diagnose, eller god status, vil vi ikke si noe. Hadde jeg visst noe, ville jeg ha sagt det. Han fikk en smell på treningsfeltet og måtte gå av. Nå må vi få utredet dette på en skikkelig måte, så får vi gi en diagnose på det. Det blir veldig feil å stå og si at det går sånn og sånn, så blir det enten verre eller bedre.

- Så han er uaktuell mot Tromsø?

- Alle som ikke trente i dag er uaktuelle. Marcus Sandberg (keeper) er også ute, det samme Jesper Arvidsson.

Rekdal fortsetter:

- Når vi satte oss ned og tenkte en sannsynlig førsteellever i januar, så er det en del spillere som mangler. Dette kommer i tillegg til at vi har havnet i uføret. Men det er ikke synd på oss. Det er ikke synd på oss i det hele tatt. Sånn opplever andre også. Det er min oppgave å få løst floken her.

Rekdal merker en ekstra spenning før søndagens kamp. Veteranen Kjetil Wæhler kaller det «halvkrise» hvis Vålerenga taper mot Tromsø.

Detaljer i spillet - Hvordan har treningsuka vært?

- Den samme som alltid. Den har handlet om detaljer i vårt eget spill - hvordan vi skal forsvare oss, og hvordan vi skal angripe. Vi er klar over at vi må forbedre oss. Når vi har null poeng på fire kamper, vet vi at totalen har vært litt for dårlig, sier Rekdal.

- Jeg vil ikke si at vi har vært ræva dårlig i kampene. Vi har hatt perioder der vi har vært bra. Vi har hatt perioder der vi har vært skikkelig bra. Og så har vi hatt perioder som ikke har vært skikkelig bra i det hele tatt. Det har vært veldig ustabilt.

- Statistisk skulle vi hatt poeng etter spill og sjanser. Men fotball er ikke alltid logikk. Logikken som er der i åtte av ti tilfeller, har ikke vært på vår side.

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG:  Vålerenga-legenden Erik Foss har problemer med å kjenne igjen klubben han en gang spilte for.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Vålerenga-legenden Erik Foss har problemer med å kjenne igjen klubben han en gang spilte for. Vis mer

Rekdal mener det «bare skulle mangle» at klubben ikke er gjenstand for kritikk på bakgrunn av sesongstarten.

- Men mengden og sannheten i kritikken kan diskuteres. Hvis du blir fortalt at du er jævlig dårlig hver dag, kommer du til å tro på det på et tidspunkt. Det er menneskelig, påpeker han.

- Forventes mye Om ambisjonene for resten av sesongen sier VIF-bossen:

- I motsetning til mediene har vi et ganske rolig forhold til ambisjoner. Jeg vet at det forventes mye mer av Vålerenga enn det realitetene tilsier. Vi har budsjettert med sjetteplass for tredje sesongen på rad. Og opp dit er det ikke fryktelig langt. Men vi kommer ikke opp dit med lange perioder uten seirer.

- Akkurat nå er målsettingen å ta de første poengene. Når det er gjort, får vi prøve å klatre forbi et lag. Så et lag til. Vi skal ta dette steg for steg. Det er 26 runder igjen, det er mer enn nok tid. Men det er ingen som undervurderer situasjonen.

- Vi var inne i en sånn periode i fjor også. Det er mange elementer som gjør at vi ikke har stabiliteten og styrken som en del andre lag har. Det har med sammensetning av stall å gjøre, litt med økonomi. Mange av spillerne har hatt en bratt læringskurve. Men når vi har stabiliteten, er vi ganske gode, framholder Rekdal.

Hele Norges coronakart