Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA

Nytt slag i ansiktet

MMA-utøver Kenneth Bergh (31) fikk trøbbel med å kutte vekta. Ingen UFC-debut mot meksikaneren Jorge Gonzalez i Abu Dhabi. Forfølges av problemer.

NEDTUR: Kenneth Bergh må utsette UFC-debuten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NEDTUR: Kenneth Bergh må utsette UFC-debuten. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Den norske MMA-utøveren Kenneth Bergh får likevel ikke UFC-debuten sin natt til torsdag i Abu Dhabi.

Årsak: Han klarer ikke å gå ned nok i vekt. 31-åringen ble stoppet av legen.

- Kenneth fikk problemer under vektkuttingen. Det begynte å bli vanskelig da det gjensto fem kilo, sier manager Per Meland til Dagbladet.

Bergh, som opererer i vektklassen lett tungvekt, skulle møte meksikaneren Jorge Gonzalez. Det er en fighter med 16 seirer og 5 tap.

De to skulle opprinnelig møtes i California i 2018, men den gang trakk Gonzalez seg. UFC arrangerer stevner i Abu Dhabi på grunn av coronasituasjonen.

- Hvordan reagerer han på at det ikke blir kamp?

- Han er bare utslitt og vil sove. Han er profesjonell og må akseptere det. Det er sånn som skjer og er ikke uvanlig når fightere får utfordringer på kort varsel, sier Meland.

- Det viktigste er å tenke på Kenneths helse. Han prøvde å presse ned nok kilo, men får ta kampen en annen gang. Han har fortsatt tre kamper i kontrakten.

Lett tungvekt i MMA har en grense på 93 kilo. Det var denne grensa Bergh forsøkte å presse seg ned mot.

31-åringen signerte for gigantiske UFC i april i fjor. Han har gått åtte ubeseirede kamper siden debuten i 2013, og nå var han klar for den ultimate testen.

- Dette er noe jeg har brukt hele karrieren min på å oppnå og det er naturligvis enormt, sa han til Dagbladet for noen dager siden.

Nå går alt foreløpig i vasken.

MMA-utøveren har slett ikke hatt flaksen på sin side på veien mot en plass i verdens største liga. Først skulle han gå en kamp i Stockholm i ligaen Cage Warriors i 2018. En seier der ville gitt et byks mot UFC-kontrakt. Men en hjernerystelse etter et uhell i hjemmet gjorde at han måtte melde forfall til kampen.

FRONTLINE: Kampsportsenteret på Majorstua produserer massevis av talentfulle utøvere. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

I 2019 deltok han i en kvalifiseringsturnering, der vinneren ville få kontrakt. Da tapte Bergh på såkalt submission mot brasilianeren Antonio Trocoli. Men italieneren testet positivt for doping - og resultatet ble strøket. Bergh var fortsatt ubeseiret, men kursen mot UFC fikk en ny stopper.

Nå skulle det endelig gå i orden. Det gjorde det ikke.

Vanligvis bruker Bergh uker på vektkuttingen. Denne gang måtte alt foregå i løpet av få dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!