Norges VM-tropp

Nytt smittetilfelle

Landslagslege Ove Talsnes bekrefter at ytterligere en person er coronasmittet i Norges tropp til friidrett-VM.

BEKREFTER SMITTE: Ove Talsnes er lege for den norske friidrettstroppen i VM. Foto: Lise Åserud / NTB
BEKREFTER SMITTE: Ove Talsnes er lege for den norske friidrettstroppen i VM. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ytterligere en person i VM-støtteapparatet til Norges Friidrettsforbund, som befinner seg på precamp i Berkeley, California, har søndag morgen norsk tid testet positivt for corona.

- Det er viktig å understreke at ingen utøvere har testet positivt. Det er nå snakk om tre personer i støtteapparatet, og vi har som tidligere meldt iverksatt nødvendige tiltak for å redusere muligheten for videre smittespredning i troppen, sier forbundets lege Ove Talsnes i en pressemelding.

HEMMELIGHETSFULL: Jakob Ingebrigtsen har flere tatoveringer, noe som hjelper han med motivasjonen. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Fredag kveld bekreftet Norges Friidrettsforbund at to personer på landslagets precamp var smittet.

- Det er i bunn og grunn de samme tiltakene som vi har levd med i samfunnet et par år. Vi iverksetter det vårt medisinske støtteapparat fortløpende vurderer som nødvendig og hensiktsmessig uten at vi ønsker å gå inn i detaljer, sa forbundets presseansvarlig, Morten Olsen, til Dagbladet den gang.

VM i friidrett 2022 starter 15. juli og varer til 24. juli i Eugene i Oregon. Norge stiller med 20 utøvere i mesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer