VM i skiskyting i Hochfilzen

Nytt sølv til Bø da Bjørndalen (43) kopierte kona med ny utrolig bragd:
- Jeg tror nesten ikke det jeg ser

Ole Einar Bjørndalen og 20 år yngre Johannes Thingnes Bø sørget for to norske medaljer da gullvinner Martin Fourcade slo tilbake etter bråket.

<strong>BRAGD:</strong> Ole Einar Bjørndalen tok en ny VM-medalje i en alder av 43 år. Johannes Thingnes Bø tok VM-sølvet foran Bjørndalen og sørget for en stor norsk dag for skiskytterne. Martin Fourcade kapret gullet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BRAGD: Ole Einar Bjørndalen tok en ny VM-medalje i en alder av 43 år. Johannes Thingnes Bø tok VM-sølvet foran Bjørndalen og sørget for en stor norsk dag for skiskytterne. Martin Fourcade kapret gullet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

tHOCHFILZEN (Dagbladet): Martin Fourcade sørget selv for at årets verdensmesterskap i skiskyting startet med et litt annerledes smell. Den franske verdenseneren gikk i strupen på den russiske leiren og skapte temperatur på VMs første dag.

Det virket som han ikke var helt mentalt til stede da han bommet to ganger på gårsdagens sprint, men klarte likevel å kapre en VM-bronse etter skyhøyt tempo i sporet. I dag var Fourcade best på alle arenaer og gikk inn til et suverent VM-gull på jaktstarten i Hochfilzen.

Måten han slo tilbake på var enormt imponerende. Men Ole Einar Bjørndalens prestasjon var kanskje enda større. Med 19 av 20 treff gikk 43-åringen seg opp fra 8. til VM-bronse. Det var hans 45. VM-medalje i karrieren. Johannes Thingnes Bø skjøt perfekt på siste stående og gikk en magisk sisterunde og kapret VM-sølvet foran superveteranen.

<strong>VERDENSMESTER:</strong> Martin Fourcade slo tilbake med et nytt superløp og et nytt VM-gull. Foto: &nbsp;REUTERS/Leonhard Foeger&nbsp;
VERDENSMESTER: Martin Fourcade slo tilbake med et nytt superløp og et nytt VM-gull. Foto:  REUTERS/Leonhard Foeger  Vis mer

Bjørndalen gjorde akkurat som i OL i Sotsji i 2014 og VM i Holmenkollen i fjor og har funnet sin beste form når det gjelder som mest i mesterskap. Det samme gjelder kona Darja Domratsejva, som slo til med VM-sølv tidligere i dag.

- Det var et fantastisk løp for meg. Det er en seier dette. Jeg er vanvittig fornøyd. Sølv til Darja var også helt enormt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

Thingnes Bø tok sølv i går og kopierte plasseringen i dag, til tross for en trøblete start på jaktstarten med litt for mange bom. Stryningen var helt rå på sisterunden.

- Jeg fikk maksimalt ut av jaktstarten slik det utviklet seg. I dag hadde jeg veldig mye å gå med i sporet, sier stryningen til statskanalen.

Storebror Bø skjønte ingenting

Sykdomsforfulgte Tarjei Bø imponerte også stort da han gikk seg opp til 8. plass etter en sesong hvor han ikke har fått trent som han ønsker.

- Det er bittert at jeg bommet på siste skyting, men jeg må se større på det: For en måned siden lå jeg på sofaen. Nå er jeg her, forteller storebror Bø.

<strong>SØLV IGJEN:</strong> Johannes Thingnes Bø kapret sølvet foran Ole Einar Bjørndalen etter en rå sisterunde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SØLV IGJEN: Johannes Thingnes Bø kapret sølvet foran Ole Einar Bjørndalen etter en rå sisterunde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg skjønte ingenting da jeg så at Johannes hadde tatt sølv. Det hadde jeg ikke trodd sånn status var før siste skyting. Det gjør min siste bom ekstra bittert. Hvis Johannes hadde stang ut i går, hadde han stang inn i dag, mener han.

Bra utgangspunkt

Johannes Thingnes Bø tok VM-sølv på sprinten i går og gikk derfor ut som nummer to i dag - bare 0,7 sekunder bak førstemann Benedikt Doll fra Tyskland.

Emil Hegle Svendsen hadde en tung sprint og falt om i målområdet etter løpet. Svendsen fikk legehjelp, men tilstanden skal ikke være alvorlig for trønderen. Han sto likevel over jaktstarten.

Også Ole Einar Bjørndalen hadde håp om en topplassering i dag før løpet og gikk ut som nummer 8, 38 sekunder bak. Tarjei Bø gikk ut som nummer 14 i dag. Han startet 49 sekunder bak førstemann Doll.

Fourcade og Bjørndalen viste klasse

Doll og Thingnes Bø bommet én gang hver på første skyting, mens Fourcade traff og overtok ledelsen. Bjørndalen fikk også full klaff og klatret opp i ryggen til Doll og Bø.

Fourcade og Bjørndalen skjøt fullt også på andre skyting, mens Doll og Thingnes Bø måtte begge i en ny strafferunde.

Franskmannen kom alene inn til skyting nr. 3. Der han ikke virket å være i helt mental balanse på sprinten etter konflikten med den russiske leiren, slo Fourcade kraftig tilbake med en ny perfekt serie.

Det samme gjorde Bjørndalen, til tross for ladekluss. 43-åringen gikk ut sammen med Krasimir Anev på den nest siste runden.

Dramatisk avslutning

Fourcade traff alle blinkene fram til det siste skuddet. Én strafferunde var imidlertid ikke nok til at konkurrentene kunne ta ham igjen. Bjørndalen forsøkte å presse ned blinkene på siste stående og måtte i likhet med Fourcade og Anev gå én strafferunde.

Lowell Bailey skjøt fullt og gikk ut like før Bjørndalen. Bak kom Thingnes Bø etter en perfekt siste skyting og meldte seg på i pallkampen.

Til slutt var det Thingnes Bø og Bjørndalen som ble med Fourcade opp på pallen.

- Jeg tror nesten ikke det jeg ser, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da eventyret var et faktum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer