Nytt spisshåp

Dylan Macallister (21) er Branns nye angrepshåp. Spissen, som ble toppscorer i OL-kvalifiseringen for Australia, har store forhåpninger.

BERGEN (Dagbladet): Dylan Macallister scoret mål i sin første kamp for Brann, men han husket det ikke selv etterpå. Det var i en treningskamp mot Åsane der han gikk aggressivt opp i en hodeduell. Han landet på hodet og var svimmel, men fortsatte å spille. Etterpå viste det seg at han hadde spilt med hjernerystelse. Han scoret også et nydelig mål i sin andre kamp, mot Sogndal.

- Alt riktig

- Jeg er svært godt fornøyd med måten jeg er blitt mottatt av spillerne og lederne i Brann. Alt var riktig for meg fra første dag. Her trener vi mye mer enn hva jeg er vant med i Australia. Hver enkelt spiller blir fulgt godt opp og hele treningsopplegget er mye mer profesjonelt, sier han til Dagbladet.

Han har erfart at norsk fotball er mer fysisk tøff enn det han er vant med.

- Det passer meg godt. Jeg liker å kjempe i duellene, sier han.

I helga skal Brann spille turnering i Örebro, mot hjemmelaget og deretter mot IFK Göteborg eller Hammarby. Neste helg går turen til La Manga.

- Jeg gleder meg til disse kampene. I det hele tatt blir dette året svært viktig for meg. Jeg vil forsøke å vise meg godt fram for Brann. Til sommeren regner jeg med å spille for Australias OL-landslag i Athen. Mitt langsiktige mål er å få spille for en toppklubb i Europa, sier Macallister.

Gøy med jentene

Han har ennå ikke fått seg et sted å bo i Bergen, men er daglig ute for å se på leiligheter.

- Og så vil jeg begynne

på kurs for å lære norsk.

Den sympatiske og sjarmerende australieren har også opplevd jentene i Bergen.

- De kommer bort til meg på gata og ønsker meg velkommen og det synes jeg er gøy.

SATSER MED BRANN: Dylan Macallister fra Australia liker både Brann og jentene i Bergen. Han er kjøpt for å score mål.