Diamond League Monaco

Nytt superløp av Jakob i Monaco

Med hans neste beste løp noengang kjempet Jakob Ingebrigtsen nok en gang med verdens beste på 1500 meter. Bare suverene Timothy Cheruiyot klarte å slå 18-åringen.

STERK: Jakob Ingebrigtsen var igjen sterk på 1500 meter i Monaco. Her sammen Marcin Lewandowski under drømmemila for menn under Bislett Games 2019.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STERK: Jakob Ingebrigtsen var igjen sterk på 1500 meter i Monaco. Her sammen Marcin Lewandowski under drømmemila for menn under Bislett Games 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Det ble bare nesten ny norsk rekord for Jakob Ingebrigtsen til tross for strålende form og forhold på 1500 meter i Monaco.

Det var Jakob som var sterkest av brødrene Ingebrigtsen og endte på 2. plass på 3.30,47. Det er det neste raskeste løpet Jakob noensinne har gjort på 1500 meter.

- Jeg er i ekstremt bra form, det lover bra for de neste månedene og inn mot mesterskapet seinere i år, sa en strålende fornøyd Jakob Ingebrigtsen til NRK etter 1500-meteren.

Bare den enormt gode Timothy Cheruiyot klarte å være foran Jakob i mål. Han vant på tiden 3.29,96, to sekunder svakere enn han løp for en uke siden.

Med en runde igjen av løpet tok Jakob Ingebrigtsen iniativet og dro feltet, og tempoet var helt i nærheten av en ny norsk rekord. Det gjorde imidlertid at han ikke helt klarte å ha den voldsomme avslutningen han fikk til i Lausanne sist.

- Det er helt sykt. Jeg visste det ville være litt annerledes løpopplegg i dag. Jeg er veldig stolt av å klare andreplass etter at jeg gikk opp og tok ledelsen underveis og løp den tida, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

- Han er nest best i verden akkurat nå, roser NRKs kommentator Jann Post.

Filip Ingebrigtsen endte på en sjuendeplass. Etter løpet visste han ikke helt hvorfor det endte slik.

- Jeg er litt usikker på hvordan det var, men det ble litt tungt på slutten. Jeg er fornøyd, men skulle gjerne.. Det var et greit løp, men ikke noe mer tydeligvis, sa en litt skuffet Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Harene var satt til å løpe de første 800 meterne på 1.58, men Cheruiyot var misfornøyd med tempoet og gikk fram i tet selv allerede på 600 meter. Farten gikk litt i rykk og napp, og var trolig det som skilte Jakob Ingebrigtsen fra å sette ny norsk rekord.

Rask bane

Banen i Monaco er kjent for svært gode forhold for løpere, med gode værforhold og lite vind.

Med verdens beste mellomdistanseløper på startstrek om dagen, i Timothy Cheruiyot, var det på forhånd forventet at det kom til å gå rekordfort i fyrstedømmet.

Den 23 år gamle kenyanerens personlige rekord er 3.28,41, satt i nettopp Monaco for ett år siden.

SE TV: Jakob Ingebrigtsen satte ny personlig rekord i Diamond League i Lausanne. Video: NRK Vis mer

For en uke siden var det nettopp Cheruiyot som løp inn til banerekord og årsbeste i verden på 3.28,77 mens han dro med seg resten av feltet til supertider. Der ble Jakob Ingebrigtsen nummer to med ny personlig rekord på 3.30,16, mens storebror Filip løp inn til 3.30,82 og en fjerdeplass.

Brødrene Ingebrigtsen har vært i suveren form i det siste. Også for to uker siden løp de meget sterkt på drømmemila under Diamond League-stevnet i Stanford i California. Filip satte personlig rekord og kom inn bare to hundredeler foran Jakob på en tredje- og fjerdeplass.

NB! Henrik Ingebrigtsen (28) prioriterer fortsatt trening fra høyden i St. Moritz. Etter planen skal han løpe i belgiske Heusden 20. juli.