Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt superløp av Warholm - smadret norsk rekord

- Ufattelig fornøyd.

NY REKORD: Multitalentet Karsten Warholm stormet inn til ny norsk rekord på 400 meter i Florø lørdag. Her fra NM i friidrett i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NY REKORD: Multitalentet Karsten Warholm stormet inn til ny norsk rekord på 400 meter i Florø lørdag. Her fra NM i friidrett i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karsten Warholm (21) hadde en stor sesong i 2016. Så langt ser ikke 2017 akkurat mindre lovende ut.

Lørdag regelrett smadret han sin egen norske rekord på 400 meter i Florø. 46,10 har nå blitt 44,87. Det melder NRK.

- Det er en ufattelig tung distanse. Jeg går i et døgn før og bare gruer meg. Lettelsen når det går bra er en glede jeg ikke greier å holde igjen. Det er derfor det er så mye glede, sier Warholm til NRK.

Tiden på distansen er best i Europa i år, og den tiende beste i verden.

– Selvsagt er jeg ufattelig fornøyd. Jeg hadde helt ærlig ikke sett den komme. Jeg var over snittet nervøs i dag, sier Warholm.

Men det er 400 meter hekk idrettstalentet Warholm spesialiserer seg på. Det er også øvelsen han stiller i på torsdagens Bislett Games.

Opprinnelig satset han på tikamp.

- Tikamp er lagt på is nå. Det er lite stavhopp og kast i treningen min nå, men det kan nok være mulig å hente opp om jeg vil det en gang senere i karrieren, sa Warholm til Dagbladet tidligere denne uka.

Hele Norges coronakart