Nytt supporter-kupp i Sverige

AIK-fans har begravet flagg under midtbanen på den nye nasjonalarenaen.

SVENSK FOTBALLS «DA VINCI-KODE»: Forrige uke fikk svenskene omsider svar på gåten om den påståtte inskripsjonen på innsiden av vandrepokalen, Lennart Johanssons Pokal, som deles ut til vinneren av Allsvenskan. Det var ingen hyllest til Hammarby som skjulte seg i ballen på toppen av pokalen, men til Stockholm-rival Djurgården. Nå er et nytt supporter-kupp avslørt.
Foto: AFP/ SCANPIX/ Claudio Bresciani
SVENSK FOTBALLS «DA VINCI-KODE»: Forrige uke fikk svenskene omsider svar på gåten om den påståtte inskripsjonen på innsiden av vandrepokalen, Lennart Johanssons Pokal, som deles ut til vinneren av Allsvenskan. Det var ingen hyllest til Hammarby som skjulte seg i ballen på toppen av pokalen, men til Stockholm-rival Djurgården. Nå er et nytt supporter-kupp avslørt. Foto: AFP/ SCANPIX/ Claudio Bresciani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uken etter at inskripsjonen «Djurgården är best» ble avslørt i Allsvenskanpokalen, er det dokumentert at AIK-fans har «kuppet» Sveriges kommende nasjonalarena for fotball.

Aftonbladet har fått tilgang til bilder som dokumenterer at et AIK-flagg ble støpt inn i betongen som dekker baneområdet på nye Swedbank Arena, arvtakeren til Råsundastadion i Solna nord for Stockholm.

Dermed tar supporterkrigen i Stockholm en ny vending.

Senest onsdag kom det til opptøyer i et byderby mellom AIK og Djurgården i ishockey.

Da anlegget ble påbegynt i desember i fjor, benyttet noen AIK-fans anledningen til å legge igjen et evig minne om Allmänna Idrottsklubben i arenaens grunnmur.

- Noen av karene kjøpte flagget og la det ut like før vi la ut betongen. Nå ligger det innstøpt i et 30 centimeter tykt betonglag. Det går ikke an å se eller finne det igjen på noe vis, men alt er dokumentert. Det går aldri å ta det bort, sier prosjektleder Erik Westman for arenabygget.

Fotballpresident Lars-Åke Lagrell skal være informert om stuntet.

Inskripsjon Forrige uke ble Sveriges landslagslege beordret til å «operere» Allsvenskanpokalen, som deles ut til seriemesteren hvert år, etter rykter om at den avdøde gravøren Ingemar Eklund hadde klusset i pokalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer