Nytt svensk OL-gull

Stefan Holm holdt nervene under kontroll og gikk over 2,34 i siste forsøk. Like etter var han første og eneste over 2,36 og sikret OL-gullet i høyde.

Svenskene i «høydesvingen» fikk en spennende kveld på Olympiastadion i Aten. Fire mann sto igjen etter 2,34, og allerede som førstemann la Holm press på de øvrige konkurrentene ved å snike seg over 2,36.

Snill list, selvfølgelig, men han hadde trolig mer inne.

Etter at gullet var i boks, tok han æresrunde med svensk flagg og gull-T-skjorte på. Søndag som lørdag, etter sjukampgullet til Carolina Klüft, spilte arrangørene Abba over høyttaleranlegget.

1-tallet gullvinneren hadde trykket på ryggen illustrerte alt, selvsagt med Holm skrevet over.

Æresrunde

På rekke og rad bommet amerikanerne Matt Hemingway og Jamie Nieto samt tsjekkeren Jaroslav Baba på sine forsøk.

Sistnevnte var klart nærmest, men ikke like heldig som svensken med listen. Da Nieto gjorde seg klar til å avslutte konkurransen, satt Holm i knestående og torde ikke følge med. Det gikk som han håpet.

Amerikanerens siste forsøk ble aldri mer enn brukbart, og følelsene ble sluppet løs. Holm kastet seg i tur og orden om halsen på trener, familie og andre nære venner på den nederste tribuneraden.

Hemingway sikret sølvet ved å gå over 2,34 i første forsøk. Bronsevinner på samme høyde ble Baba, mens Nietos 2,34 ikke holdt til annet enn den kjedelige fjerdeplassen.

(.NTB)

REDDET SEG INN: Stefan Holm var nær ved å ryke ut av høydekonkurransen på 2.34. I stedet vant han gull da han gikk over 2.36.