Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt svensk tilbakeslag, Hellner går ikke i helgen heller

- Ikke råd til å ta risiko.

TRØBLETE HØST: Marcus Hellner har ikke gått skirenn i verdenscupen ennå i år.
Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix
TRØBLETE HØST: Marcus Hellner har ikke gått skirenn i verdenscupen ennå i år. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Marcus Hellner var meldt på til tremila i verdenscupen i Davos, lørdag. Det ville i så fall blitt den svenske langrennsstjernas sesongdebut etter en trøblete høst som ble avløst av sykdom like før sesongen startet i slutten av denne måneden. 

Men den forsiktige optimismen som preget uttaket av Hellner til helgas renn i Davos, er nå byttet med mer frustrasjon. 

- Marcus trener og er i gang, men sammen gjør vi den bedømmelsen at han ikke er klar for å gå en tøff tremil på 1500-meters høyde, sier Sveriges landslagstrener Rikard Grip i en pressemelding fra det svenske skiforbundet. 

Dette blir den tredje verdenscuphelga Hellner står over. Svensken gikk heller ikke bra i den nasjonale sesongåpningen i Gällivare. 

Nå begynner det å haste med å komme seg på beina om sesongens store mål, Tour de Ski, ikke skal gå dukken. 

- Avgjørelsen om ikke å konkurrere her er det beste sett fra et langsiktig perspektiv. Vi tror og håper Marcus skal kunne prestere på topp i Tour de Ski. For at han skal gjøre det har vi ikke råd til å ta noen risker. Vi får ta en dag om gangen og la Marcus jobbe videre hjemme i Gällivare, sier Grip, og legger til at de ikke har bestemt seg for om Hellner skal gå i Toblach om en drøy uke. 

De gode svenske nyhetene er at både Calle Halfvarsson og Stina Nilsson er friskmeldte fra sine forkjølelser, og kommer til å gå sprinten i Davos søndag. 

Der vil de få et spesialopplegg, slik at de bor i lavlandet og konkurrerer i høyden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media