Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte 23-24 mot Frankrike

Nytt tap for håndballjentene

De norske håndballjentene tapte 23-24 i den andre av to landskamper mot Frankrike.

TOPPSCORER: Marit Røsberg Jacobsen ble Norges toppscorer med fire mål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TOPPSCORER: Marit Røsberg Jacobsen ble Norges toppscorer med fire mål. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

De norske jentene ledet 12-10 til pause og hadde dermed håp om å revansjere 16-22-tapet fra forrige kamp. Slik gikk det ikke, opplyser Norges Håndballforbund på sine nettsider.

Norge var i ledelsen helt til 20-19, men så kom det tre tekniske feil på rappen, der Frankrike benyttet sjansene og kontret tre ganger.

- Ja, det ble også i denne kampen for mange tekniske feil, sier trener Mia Högdahl, som likevel ser lyspunkter ved kampen.

- Denne gangen var vi mye mer bestemt i de offensive aksjonene, mye mer på. Og defensivt var vi nok en gang godkjent, sier hun.

Også i denne kampen ble Marit Røsberg Jacobsen toppscorer med fire mål. Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og spilte hele andreomgangen.

- I kampene på Martinique har vi byttet mye og gitt alle spillerne, 15 i begge kampene, godt med spilletid, minst 25-30 prosent av kamptiden, sier Högdahl.

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal har imidlertid ikke spilt, siden hun pådro seg en lyskeskade under trening på hjemmebane før avreisen til Martinique.

- Hun er i fin fremgang, men det var ikke aktuelt å bruke henne i kampene. Vi ville ikke ta noen sjanse, sier Högdahl.

Neste oppgave for landslaget blir Golden League-turneringen i Danmark siste uken i september. Frankrike blir igjen motstander i tillegg til Danmark og Polen.