Nytt tap for Shampo

Espen Knutsen noterte ikke poeng da Blue Jackets tapte stort for andre kamp på rad i natt.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Nordmannen var ikke på isen ved noen av baklengsmålene. Noe han heller ikke var da Columbus tapte 1-7 på lørdag.

Men en Shampo-rekord forsvant ut av historiebøkene i Ohio i natt.

Ray Whitney slettet nemlig Shampos klubbrekord for målgivende pasninger i løpet av en sesong. Lagkapteinen assisterte på 2-4-scoringa, og noterte dermed sin 43. assist denne sesongen. Espen hadde 42 det første året i Columbus.

Og med nattas nederlag, har Columbus sluppet inn 12 mål de to siste kampene.

Det blir ikke lettere den neste uka med de fire neste kampene på borteis.

Bommet

I natt spilte Shampo i rekke med Rick Nash og vekselvis Grant Marshall og Lasse Pirjeta. Og rekka leverte kampens beste bytte midtveis i andreperiode.

Det startet med et farlig skudd fra Shampo, som Phoenix-keeper Brian Boucher såvidt fikk slått tilside for mål. Men anført av Espen beit Columbus seg fast i sonen og presset Coyotes i et snaut minutt med flere kvalitetssjanser. Espen fikk nesten dyttet en retur over streken, men Lasse Pirjeta kom nærmest scoring da han bommet på en perfekt pasning fra Shampo.

- Et kjempebytte av tredjerekka, kommenterer Fox Sports' Steve Konroyd.

Ikke involvert

Phoenix presset i Columbus' sone hele åpningsperioden. Og laget ledet 3-0 før Blue Jackets våknet med et overtallsmål 11,5 sekunder før den første pausa. David Vyborny pirket inn en retur etter et skudd fra Rick Nash. Espen var på isen, men var ikke involvert i scoringa.

Mike Sillinger reduserte igjen i overtall i midtperioden, før Phoenix sikret seieren hjemme i America West Airlines Arena.

Columbus spiller i Anaheim i dag.

Phoenix vant skuddstatistikken 35-16.

Brad May, Tony Amonte (2), Ladislav Nagy og Mike Johnson scoret for Phoenix.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 16,23 minutter spilletid, 0 i +/-.