LYKKES IKKE: Mats Zuccarello Aasen var nære på flere ganger, men klarte ikke å score for New York Rangers i kampen mot LA Kings. Foto; Pontus Höök / NTB scanpix
LYKKES IKKE: Mats Zuccarello Aasen var nære på flere ganger, men klarte ikke å score for New York Rangers i kampen mot LA Kings. Foto; Pontus Höök / NTB scanpixVis mer

Nytt tap for Zucca og Rangers

Nordmannen sto for store sjanser - men ingen mål.

NEW YORK (Dagbladet): Presset var enormt på Mats Zuccarello Aasen (26) og New York Rangers før nattens kamp i Madison Square Garden. De hadde tapt de to første av de sju finalekampene i National Hockey Leagues (NHL) Stanley Cup mot Los Angeles King på bortebane.

Sluttminuttene bar preg av at Rangers ikke hadde klart å sette pucken i nettet, og det ble gjort iherdige forsøk blant annet fra Zuccarello. Kampen endte 0-3 til bortelaget.

Nå må Rangers vinne fire kamper på rad for å vinne Stanley Cup.

Store sjanser Hjemme i sin egen storstue hadde Rangers umiddelbart publikum i ryggen.

Og fra starten av første periode forsøkte de å ta føringa og hadde flere store sjanser uten å få pucken i mål. Zuccarello hadde et skudd som strøk utenfor stolpen.

Så i siste spilleminutt av perioden, mens Rangers er i overtall, klarer Kings-spiller Jeff Carter å score. Madison Square Garden blir øredøvende stille.

Knapt fem minutter inn i andre omgang øker Jake Muzzin til 2-0 for Kings. Både Rangers og Kings har noen store sjanser, men uten å treffe nettmaskene. Mange mente før finalekampene at Kings var favoritten, og nå begynte det for alvor å se mørkt ut for New York-laget.

Allerede historisk Drøyt 17 minutter inn i perioden øker Kings igjen ledelsen med mål av Mike Richards, og Kings ser nærmest ut til å overkjøre Rangers.

- Dette er de viktigste 20 minuttene Rangers skal spille, sier speakeren i Madison Square Garden idet 3. periode settes igang.

Dersom Rangers taper den tredje kampen på rad, skal de få det tøft. Det betyr i så fall at de må vinne alle de resterende fire kampene for å vinne turneringen.

Zuccarello, som er blitt en publikumsyndling og fått sitt store gjennombrudd i NHL denne sesongen, er allerede blitt historisk. Han er den første nordmannen til å spille en Stanley Cup-finale, og i kamp nummer to scoret han også et mål og fikk en assist. Han har tidligere sagt at han synes det ville være større å vinne Stanley Cup enn både OL og VM.