Marte Olsbu Røiseland

Nytt toppløp for Røiseland

Marte Olsbu Røiseland slo konkurrentene på skytingen og vant i Le Grand-Bornand.

SEIER: Marte Olsbu Røiseland tok sin tredje seier for sesongen. Foto: Joe Klamar / AFP
SEIER: Marte Olsbu Røiseland tok sin tredje seier for sesongen. Foto: Joe Klamar / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marte Olsbu Røiseland vant sprinten i franske Annecy - Le Grand-Bornand. Etter å ha skutt fullt hus på begge skytingene kunne hun gå inn til seier foran franske Anais Bescond og svenske Elvira Öberg.

Røiseland gikk inn med en 15 sekunders ledelse til annenplassen i mål. Seieren på dagens sprint er Røiselands tredje seier denne sesongen. Til sammen har hun nå 12 seirer i verdenscupen.

- Det var kjempegøy å gå i dag. Å få gjøre et superløp i gul trøye foran så mye publikum, er et drømmescenario. Jeg var så sliten på sisterunden og hadde egentlig ikke lyst til å ta i i den siste bakken, men så ser man alle de folka og da gir man det lille ekstra, sa Røiseland til NRK.

Tiril Eckhoff kom på en 11. plass i mål. I fjor vant hun alle rennene i Le Grand-Bornand. Hun har sagt at dette er en av hennes favorittarenaer.

GOD SKYTING: Tiril Eckhoff var fornøyd med dagens skyting. Foto: Reuters
GOD SKYTING: Tiril Eckhoff var fornøyd med dagens skyting. Foto: Reuters Vis mer

Eckhoff ledet etter første skyting, men etter en bom på siste skyting ble det ikke pallen i dag. Hun var ikke helt fornøyd etter dagens sprint.

- Det var kjempebra skyting i dag. Jeg tar meg skikkelig godt sammen og skyter ni treff. Det er kjempebra. Fysisk er det skikkelig tungt, så det er litt kjipt, sier Eckhoff til NRK etter målgang og fortsetter:

- Jeg har gjort noen feile valg i november. Det ble litt mye dritt der også drar jeg det med inn i sesongen. Jeg har aldri vært i denne situasjonen før så jeg får finne ut av det.

Ingrid Landmark Tandrevold måtte også tåle én bom på standplass og var i mål ett minutt og fem sekunder bak lagvenninnen. Det ble en 22. plass på henne.

– Jeg synes det gikk mye bedre på standplass i dag. Jeg følte jeg hadde bra kontroll. Selvfølgelig litt irriterende å bomme på de siste skuddet, sa Tandrevold til NRK.

Ida Lien, Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik endte på henholdsvis 34., 49. og 77.-plass i Annecy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer