Nytt Torres-mareritt da Chelsea måtte ut i omkamp

Byttet ut i pausen til jubel fra hjemmefansen på Stamford Bridge.

(Dagbladet): Chelsea - Birmingham 1-1.

Du skal være relativt ribbet for alt som heter empati dersom du ikke har snev av medfølelse for marerittet Fernando Torres gjennomlever i Chelsea-trøya.

Lørdag ettermiddag fikk han det som kanskje var en siste sjanse til å imponere fra start til Didier Drogba har kommet seg over den verste skuffelsen etter finaletapet i Afrikamesterskapet.

Selv ikke overkommelig FA-cupmotstand på hjemmebane fra nest høyeste nivå var nok til å gi spanjolen sårt tiltrengt påfyll av selvtillit. I stedet endte det med et nytt, foreløpig bunnpunkt i form av en anonym og målløs forestilling mot Birmingham som var over ved pause.

Torres ble nemlig igjen i garderoben og ble erstattet av Didier Drogba. Det utløste ettermiddagens største jubel på Stamford Bridge, noe som garantert ikke bidrar i positiv retning for en Torres uten nevneverdig tro på seg selv, selv om entusiasmen også kan tilskrives glede over ivorianerens tilbakekomst etter flere ukers fravær.

Pipekonsert og Mourinho-sang Også manager André Villas-Boas har sitt å tenke på om dagen. Jobbsikkerheten ble ikke styrket nå som laget hans må ut i omkamp mot Chris Hughtons Birmingham på St. Andrews.

Og selv om det var bortefansen som sto for syngingen, fikk portugiseren en ubehagelig påminnelse om en langt lystigere fortid da José Mourinhos navn runget utover Stamford Bridge.

NYTT MARERITT: Fernando Torres hadde nok en frustrerende ettermiddag i Chelsea-trøya og ble byttet ut ved pause etter en svak forestilling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
NYTT MARERITT: Fernando Torres hadde nok en frustrerende ettermiddag i Chelsea-trøya og ble byttet ut ved pause etter en svak forestilling.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan Vis mer

Laget hans hevet seg noen hakk etter en ytterst svak første omgang, hvor Birmingham nøt pauseteen i en sensasjonell 1-0 ledelse etter en scoring signert David Murphy, men det ble med Daniel Sturridges utligning etter 61 minutter.

Det ga publikum tydelig uttrykk for ikke var godt nok, for hjemmelaget ble møtt med unison pipekonsert da dommer Martin Atkinson blåste i fløyta for siste gang.

- Det var selvfølgelig et ganske svakt resultat, men jeg synes vi var strålende i annen omgang. 1-1 var ikke hva vi hadde forventet, men det gir oss i det minste en ny sjanse til stadig å kjempe om pokalen i Birmingham, sier Villas-Boas til ESPN, ifølge Sporting Life.

Chelsea har hatt et godt grep om FA-cupen de siste sesongene. I tre av de siste fem finalene i verdens eldste klubbturnering har klubbkaptein John Terry, som forøvrig ikke var med i dag, løftet sølvpokalen på Wembley.

REDDET OMKAMP: Daniel Sturridges hodestøt reddet omkamp for Chelsea, men det var ikke nok for et kravstort Stamford Bridge-publikum.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
REDDET OMKAMP: Daniel Sturridges hodestøt reddet omkamp for Chelsea, men det var ikke nok for et kravstort Stamford Bridge-publikum.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan Vis mer