Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt treningsopplegg skal gi EM-suksess

Spillerne skryter.

DRAMMEN/LILLEHAMMER (Dagbladet.no): I forkant av EM - som for Norges del starter mot Danmark på torsdag - har Gunnar Pettersen lagt om treningsopplegget til landslaget.

Det består i hovedsak av å trene litt mindre håndball og dermed håper han å ha enda sultnere og mer gira spillere på banen - med ekstra overskudd.

Samtidig har han benyttet oppkjøringen til å rullere veldig mye på laget, så de fleste føler sikkert de har fått spilt for lite i oppvarmingskampene.

- Jeg håper disse tingene kan slå positivt ut. Kampbelastningen på spillerne har vært mindre enn tidligere og vi har mer overskudd, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Har overskudd

- Det passer meg veldig bra at vi har lagt om treningen i oppkjøringen, for nå trener vi slik jeg er vant til fra Tyskland. Men selv om vi bare har ei balløkt om dagen, så har vi ikke ligget på latsida. Vi har trent fysisk med styrke og løping, sier Johnny Jensen til Dagbladet.no.

Han er ikke i tvil om at dette kan vise seg å være veldig smart når mesterskapet starter. Kampprogrammet er veldig tøft og all ekstra energi gutta kan ha på lager kan vise seg å bli en semifinale verdt.

- Jeg merker jo nå at jeg ikke har spilt så mye i oppkjøringen, og jeg har derfor fysisk overskudd og er mentalt sett veldig klar for å spille mer, sier Jensen.

LEKENT: Johnny Jensen og Frank Løke sier de har masse energi og spillelyst som følge av det nye opplegget. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
LEKENT: Johnny Jensen og Frank Løke sier de har masse energi og spillelyst som følge av det nye opplegget. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Ikke slitne som før

Bortsett fra et par fridager har gutta vært samlet i snart to uker nå. De har vært i Drammen, Danmark, Trondheim og Lillehammer. Det kan være en påkjenning, med tanke på at EM ennå ikke har begynt.

Men spillerne selv sier de ikke har det sånn.

- Det som er litt annerledes nå, er at jeg ikke er lei. Jeg har bare lyst til å være med videre. Gunnar har - med roteringen og treningsopplegget - klart å holde lysten oppe. Tidligere har vi blitt slitne, sier Frank Løke til Dagbladet.no.

Spillerne sier miljøet på landslaget har vært bra før også, men at det er enda bedre nå. Det henger litt sammen med mixen på laget - og kanskje også at de værer noe stort.

Tirsdag ettermiddag samles de igjen - etter halvannen fridag.

Proppfulle av energi - klare til EM-dyst.

image: Nytt treningsopplegg skal gi EM-suksess
NYTT TRENINGSOPPLEGG: Gunnar Pettersen vil ha spillere proppfulle av energi når EM starter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media