SKADET SEG: Uhellene forfølger stortalentet Jarl Magnus Riiber. I dag slo han skulderen ut av ledd på ankeretappen. Foto: AFP / Lehtikuva / Jussi Nukari / Finland OUT
SKADET SEG: Uhellene forfølger stortalentet Jarl Magnus Riiber. I dag slo han skulderen ut av ledd på ankeretappen. Foto: AFP / Lehtikuva / Jussi Nukari / Finland OUTVis mer

Nytt trist uhell for Riiber: - Hva er det som skjer? Forbannelsen fortsetter

Slo skulderen ut av ledd da han skulle kjempe om seieren.

(Dagbladet): Jarl Magnus Riiber er kanskje tidenes største kombinerttalent. 18-åring har vist et enestående høyt maksnivå og etablert seg som en av verdens aller beste kombinertløpere denne sesongen.

Det er intet annet enn særdeles imponerende. Men selv om Riiber har fått et enormt talent i gave, forfølges han av motgang og merkelige uhell.

I går var Riiber på vei inn til verdenscupseier i Lahti etter et strålende løp, men gikk feil på oppløpet og ble disket. I Seefeld tidligere i sesongen ble han også disket da han glemte tidtakerbrikken.

I tillegg mistet han én ski og falt i Trondheim, mens han mistet én ski og tapte spurten mot Tyskland i lagsprinten i Lahti i fjor.

I dag gikk han ut likt med Tyskland på den siste etappen i årets lagsprint i neste års VM-by. Riiber var klar til å revansjere gårsdagen ved å sikre norsk seier.

Slo skuldra ut av ledd Men så gikk det galt igjen. Plutselig forsvant Eric Frenzel ifra Riiber, som ble liggende igjen i grøfta og vri seg i smerte. Han holdt seg for den ene skulderen og hadde åpenbart svært vondt.

- Hva er det som skjer her? Lahti-forbannelsen fortsetter for Riiber. Han har skadet seg. Har han slått skuldra ut av ledd? ropte NRK-kommentator Jann Post.

Rapportene tyder på at det stemmer. Stortalentet skal ha slått skulderen ut av ledd og er nå sendt til sykehus.

- Det tar ingen ende disse problemene for Riiber. Det er veldig synd, supplerer Torgeir Bjørn.

Tyskland fikk dermed en enkel oppgave med å vinne lagsprinten foran Østerrikes første- og andrelag. Norges andrelag med Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen ble nummer fem.

Medfølelse Jan Schmid gikk sammen med Riiber på Norges førstelag og skjønte ingenting av det som skjedde.

- Jeg så ikke hva som gikk galt. Jeg så plutselig at han lå oppe i vantet her. Det er ikke noe artig, sier Schimd til NRK.

Graabak viste sin dypeste medfølelse med unggutten etter rennet.

- Jeg regner med det er ganske vondt. Han har det nok ikke bra. Man kan ikke annet enn å synes synd på gutten når han blir utsatt for sånne ting hele tiden, forteller Graabak.