Europa League

Nytt United-uttak rører

For 12 måneder siden fikk Max Taylor (19) behandling mot kreft. Torsdag kan han få A-lagsdebuten sin for Manchester United.

TIL KASAKHSTAN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Astana torsdag. Foto: NTB scanpix
TIL KASAKHSTAN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Astana torsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Astana - Man. United, kl. 16.50 torsdag

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United bekrefter i kveld at 19 år gamle Max Taylor er med i troppen når laget møter Astana torsdag.

Og det er litt av en historie!

For bare 12 måneder siden ble Taylor behandlet for testikkelkreft. Manchester United er allerede videre i Europa League, og Solskjær kommer til å satse på unge og lovende spillere.

KLAR FOR AVREISE: Max Taylor på flyplassen i Manchester i ettermiddag. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR AVREISE: Max Taylor på flyplassen i Manchester i ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Taylor ble rammet av kreft i starten av 2018/2019-sesongen. Midtstopperen har respondert bra på behandlingen. Og det var et svært stolt øyeblikk da han kom sammen med de andre spillerne på flyplassen i Manchester i ettermiddag.

Laget lander i Nur-Sultan i Kasakhstan i natt, sentral-europeisk tid.

- For en historie, melder BBC. Taylor vendte tilbake til trening i september og spilte for U23-laget mot Swansea i forrige måned.

- Jeg er stolt og lykkelig over å være tilbake på treningsfeltet med lagkameratene og vennene mine. Uten den uvurderlige støtten fra familien, lagkameratene og - selvfølgelig - sykepleierne og legene, ville en retur til trening ikke vært mulig nå, sa han til Uniteds nettside i september.

- Alle er henrykt over returen til Max og han vil fortsatt få urokkelig støtte fra Manchester United, het det videre.

I dag sier han:

- Fra første spark på ballen har jeg drømt om å være Manchester United-spiller.

Klubben bekrefter i kveld denne troppen til Astana-kampen:

Lee Grant, Matej Kovar, Max Taylor, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Dylan Levitt, Teden Mengi, DiShon Bernard, Largie Ramazani, Ethan Laird, Ethan Galbraith, Arnau Puigmal, D'Mani Bughail-Mellor, James Garner, Jesse Lingard, Tahith Chong, Angel Gomes og Mason Greenwood.

EUROPA LEAGUE I SIKTE: Ole Gunnar Solskjær på flyplassen i Manchester i ettermiddag. Han tar med seg en svært ung tropp til Astana-kampen. Foto: NTB scanpix
EUROPA LEAGUE I SIKTE: Ole Gunnar Solskjær på flyplassen i Manchester i ettermiddag. Han tar med seg en svært ung tropp til Astana-kampen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det betyr at de fleste seniorspillerne kommer til å være hjemme i Manchester. Heller ikke førstelagstrenerne Michael Carrick og Kieran McKenna tar «monsterturen» til Kasakhstan.

Manchester United leder gruppa foran AZ Alkmaar, Partizan Beograd og Astana. De to beste lagene går videre.

STØ KURS: James Garner styrer i retning av flyplass-inngangen etter å ha fått med kofferten fra spillerbussen. Foto: NTB scanpix
STØ KURS: James Garner styrer i retning av flyplass-inngangen etter å ha fått med kofferten fra spillerbussen. Foto: NTB scanpix Vis mer

United har hjemmekamp mot Aston Villa førstkommende søndag.

Laget ligger på 9. plass etter 13 runder. Opp til serieleder Liverpool er det 20 poeng.

OVERRASKET: United-supportene på vei hjem fra kamp fikk seg litt av en overraskelse da kong Harald plutselig kom inn på SAS-flyet som skulle ta dem hjem til Norge. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer
Europa League
Man. United43105-010
AZ Alkmaar422013-28
Partizan41124-74
Astana40041-140
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer