Veronika Stepanova

Nytt utspill: Truer med exit

Veronika Stepanova (22) leverer nye uttalelser om Russlands framtid i skisporten, og varsler konsekvenser etter den forlengede utestengelsen fra FIS.

I RUSSLAND: President Vladimir Putin og Veronika Stepanova under en prisutdeling i Moskva. Foto: Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP / NTB
I RUSSLAND: President Vladimir Putin og Veronika Stepanova under en prisutdeling i Moskva. Foto: Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert
Annonse

Russiske Veronika Stepanova er blant dem som er utestengt fra internasjonale konkurranser etter Russlands krigføring mot Ukraina.

22-åringen, som ved flere anledninger har vært kritisk mot utestengelsen, har samtidig gjort det klart at hun støtter Russlands president Vladimir Putin.

Onsdag kom avgjørelsen om at Det internasjonale skiforbundet (FIS) forlenger suspensjonen av russiske og belarusiske skiløpere, noe Stepanova reagerer sterkt på.

- FIS prøver å finne en balanse, men det ser stort sett ut som de skyver problemet foran seg og de håper sikkert at situasjonen skal «løse seg selv». Jeg tror ikke det, ikke lenger, sier hun til SVT.

Stepanova fortsetter:

- La meg være tydelig: Enten kommer vi tilbake som likeverdige, eller så kommer vi ikke tilbake i det hele tatt.

PROFIL: Russiske Veronika Stepanova går ut mot FIS. Foto: Terje Pedersen / NTB
PROFIL: Russiske Veronika Stepanova går ut mot FIS. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Trussel

Hun antyder videre at russiske utøvere kan komme til å finne seg nye konkurransearenaer, hvis utestengelsen ikke avsluttes. Det virker med andre ord ikke å være et krav for henne å gå skikonkurranser i verken Norge eller Sverige.

- Verden er mye større enn Skandinavia. Dere kan gå på ski så mye dere vil uten oss, det samme gjør vi, sier hun.

Stepanova var ankerkvinnen da Russland vant kvinnestafetten i OL i Beijing i fjor, og er en stor stjerne i skisporet.

TIDLIGERE VENNSKAP: Helene Marie Fossesholm og Veronika Stepanova har konkurrert mye mot hverandre, men nå er kontakten brutt. Vis mer

- Kom med det!

Tilbake i april snakket hun med Dagbladet om blant annet hvordan hun tror det blir for russiske utøvere den dagen de får returnere til internasjonal idrett.

- Jeg har sett Rocky 4-filmen fra 1980-tallet der Sylvester Stallones karakter kjemper mot den sovjetiske bokseren. To verdener kolliderer, med et stappfullt publikum og millioner av TV-seere, sa 22-åringen til Dagbladet.

- Hvis det er slik det kommer til å være i virkeligheten fra nå av, med mye politikk i idretten, er jeg er klar for det. Kom med det! Ellers vil man ende opp med tomme tribuner, forklarte Stepanova.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer