Nytt utstyr - store penger

Golfkølle-produsentene står i kø for å signere Henrik Bjørnstad. Endelig tilbake i Norge skal han gå gjennom alle tilbudene.

ORLANDO (Dagbladet): -  Det er en tre-fire merker som er aktuelle, sier han til Dagbladet.

-  Utgangspunktet mitt er at jeg ønsker å prøve alle.

Den dagen Henrik Bjørnstad finner de golfkøllene han skal spille med i USA betyr det penger på kontoen. Store penger også.

-  Det er bra betalt, sier han til Dagbladet.

-  Men det har ikke kommet så langt ennå så jeg kjenner ikke summene konkret. Men det jeg vet er at spillere som meg fikk sekssifrede dollarbeløp for å skrive kølleavtaler for fire år siden.

Hvilket betyr at det helt sikkert er mye mer nå.

Mange valgmuligheter

Utstyrsavtalene i proffgolfen kommer i mange former og størrelser. Du kan ha enkeltstående avtaler for køller, hanske, caps, baller og sko, eller du kan inngå forskjellige pakkeløsninger - alt ettersom det passer deg. Og sjøl på køllefronten kan du ha forskjellige merker i bagen - det kan gjøres avtaler for sju jernkøller, 11 jernkøller og en egen avtale for drivere og spoons.

 ATTRAKTV:  Vårt nye golf-ess Henrik Bjørnstad er blitt et meget attraktivt objekt for utstyrsprodusentene. Her er han sammen med caddy Henning Jensen. Foto: Arnt .E. Folvik
ATTRAKTV: Vårt nye golf-ess Henrik Bjørnstad er blitt et meget attraktivt objekt for utstyrsprodusentene. Her er han sammen med caddy Henning Jensen. Foto: Arnt .E. Folvik Vis mer

Alt for at den enkelte skal kunne bruke akkurat det utstyret som passer ham best.

-  Når jeg bestemmer meg for hvilke køller jeg vil ha, blir de satt opp etter mine spesifikasjoner. Det er veldig viktig at alt er ett hundre prosent slik jeg ønsker det. Og når det er gjort vil den aktuelle produsenten alltid ha reservekøller der jeg spiller. Skulle en av dem bli ødelagt får jeg med en gang en som er dønn lik.

Frynsegodene på PGA Touren er mange. Henrik Bjørnstad har allerede fått ny PGA-PC og mobiltelefon med mye gratis ringetid. Og ut over det han kan ta og føle på er det fordeler i alle retninger. Mange av dem litt over toppen.

Billig tannlege

-  Da jeg satt på PGA-skolen og de begynte å informere om tannhygiene og tannleger følte jeg det litt på siden av alt, sier han.

-  Hvor man som PGA-spiller best kan få satt inn en krone er ikke akkurat det som opptar meg nå.