Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bilal Njie (19) på vei bort

Nytt VIF-talent glipper for Deila

Skal ha fått tilbud tre ganger, men har takket nei.

SESONGOPPKJØRING: Ronny Deila og Vålerenga trener for tida på La Manga i Spania. Foto: NTB Scanpix
SESONGOPPKJØRING: Ronny Deila og Vålerenga trener for tida på La Manga i Spania. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Talentet Bilal Njie (19) er sterkt ønsket i Vålerenga. Han delvis herjet for Vålerenga 2 forrige sesong med fem mål og ni assist. Men nå ser han ut til å glippe for trener Ronny Deila.

Ifølge Dagbladets opplysninger har Njie takket nei til tre tilbud fra klubben. Samtidig er han ønsket av minst tre andre klubber i Eliteserien. Trolig vil det skje noe med det første.

TALENT: Bilal Njie. Foto: vif.no
TALENT: Bilal Njie. Foto: vif.no Vis mer

- Vi har i lang tid prøvd å signere ham videre hos oss, og derfor har han stående kontraktstilbud hos seg fortsatt. Men per nå har vi ikke klart å finne fram til en felles enighet. Dermed står Bilal foreløpig fritt til å velge hvor veien går videre, skriver sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i en tekstmelding til Dagbladet.

Reaksjoner

Det vakte reaksjoner hos fansen da talentet Herman Stengel (22) forsvant til Strømsgodset etter forrige sesong. Nå er et nytt VIF-talent på vei vekk. Etter det Dagbladet forstår skal han ha følt at mulighetene til å bli satset på er større i andre klubber. Avgjørelsen skal ha falt mange i VIF-miljøet tungt for brystet.

- Bilal er en Vålerenga-gutt som vi ønsker å beholde i klubben, slår Ingebrigtsen fast. Men unggutten – som både kan brukes som kant, spiss og i en 10-er rolle – skal ikke la seg rikke.

Vålerenga har som filosofi å utvikle spillere som også kan bli potensielle salgsobjekter. Dette er en filosofi Sarpsborg 08 har lyktes med. I en tekstmelding svarer sportssjef Thomas Berntsen «nei» på spørsmål om Bilal Njie er på vei dit.

Treningsleir

Vålerenga befinner seg for tida på treningsleir på La Manga i Spania.

Klubben – der omgivelsene var ganske tydelige på at fjorårets 8. plass ikke holdt mål – har hatt sirkulasjon i spillerstallen. Christian Grindheim, Herman Stengel og Robert Lundstrøm er ute. I tillegg har Mohammed Abdellaoue lagt opp.

Disse har kommet inn: Felipe Carvalho (fra Malmö), Amin Nouri (fra Brann) og Sam Adekugbe (fra Vancouver Whitecaps).

Bilal Njie er for øvrig lillebroren til Moussa Njie (22). Også han var i Vålerenga, men gikk til Stabæk.

Vålerenga sesongåpner borte mot Kristiansund 12. mars. Laget spiller treningskamp mot den russiske giganten CSKA Moskva klokka 16.00 i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!