Nytt VM-gull på morsdagen

Liv Grete Skjelbreid Poirée er VM-mester igjen. Men det holdt så vidt.

(Dagbladet.no): Liv Grete fikk alle til å holde pusten da hun kom inn til standplass på den siste skytingen. Ledelsen var stor på tyske Martina Glagow etter at nordmannen bare hadde en bom på de tre første skytingene. Men så gikk det galt. Hun bommet på de to første skuddene og jammen også på det siste skuddet. Dermed måtte hun ut på tre strafferunder.

Tungt

- Det var tungt å gå i dag. Det var nok en reaksjon på gårsdagen. Det er vanskelig å ta seg inn etter en slik dag, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til NRK.

Hun forteller at det som overrasket henne mest på siste skyting var at det var vindstille på standplass. Hele løpet gjennom hadde det blåst kraftig. Til NRK sier hun at hun var litt urolig og ikke hadde noen god serie.

Tysker i nakken

Da Liv Grete var ferdig med den første runden kom tyskeren inn på standplass. Og hun skjøt bra og raskt. Men det ble én bom og da var Liv Grete i ferd med å ta fatt på den siste strafferunden. Dermed var seieren sikret.

Liv Grete S. Poirée gikk ut på dagens 10 km jaktstart med 21 sekunders forsprang. Hun kom i mål på tida 37,39,3, 21 sekunder foran tyske Martina Glagow.

Femte VM-seier

Liv Grete jublet de siste meterene mot mål med norsk flagg i hånda.

Tyskeren var ikke deppa for sølvplassen, kanskje ikke så rart med tanke på at hun gikk ut som nummer fire i dag og kom i mål med bare tre bom. Det var en god prestasjon for det blåste veldig kraftig til tider på standplass i dag.

Anna Bogali fra Russland tok bronseplassen, 1,03,3 etter Liv Grete. Hun fikk bokført fem bom på sine serier. De var svært utslagsgivende for at hun ikke klarte å følge opp gårsdagens gode 2. plass.

Liv Grete har nå to gull av to mulige i VM i Tyskland. Dagens gull er det femte i VM-sammenheng i karrieren.

De andre norske

Gro Istad-Kristiansen gikk ut som nummer 16 i dag. Hun hadde turbofart i løypa for selv med fem bom kom hun i mål som nummer sju, 1,58,1 etter Liv Grete.

Norske Gunn Margit Andreassen ble nummer 11 i går og kom i mål på samme plass i dag, mens Linda Tjørhom ble nummer 28.

FAMILIELYKKE:</B> I går vant familien Poirée to gull. I dag sikret Liv Grete enda ett. I ettermiddag kan det bli fire.
NY SEIER:</B> Alene mot mål kunne Liv Grete smile og konstatere at hun har blitt VM-mester fem ganger i livet.