Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt VM-sølv til Marianne Andersen

- Et fantastisk mesterskap og klart karrierebeste.

VM-PROFIL: Marianne Andersen var strålende fornøyd med nok et individuelt VM-sølv i Miskolc søndag.Foto: Sören Andersson / SCANPIX .
VM-PROFIL: Marianne Andersen var strålende fornøyd med nok et individuelt VM-sølv i Miskolc søndag.Foto: Sören Andersson / SCANPIX . Vis mer

Marianne Andersen (29) tok sin tredje medalje i årets orienterings-VM da hun løp inn til sølv på langdistansen søndag.

Andersen er blitt den store VM-profilen. Hun tok gull på stafetten sammen med Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Anne Margrethe Hausken, og hun klarte også sølv på mellom- og langdistanse.

- Nå er jeg bare utrolig glad. Jeg er mest fornøyd med at jeg klarte å mobilisere til alle de tre løpene. Jeg har gjort et fantastisk mesterskap og klart karrierebeste, sa Andersen til NTB.

Stafettgullet rangerte hun naturlig nok høyest.

- Klart det var mest gøy med stafettgullet. Der fikk laget og jeg det etterlengtede gullet, sa hun.

Andersen var sjanseløs mot Simone Niggli fra Sveits i kampen om gullet på langdistansen. Niggli hadde mammapermisjon i fjor, men er kommet raskt tilbake i toppen. Hun tok ett gull og to bronsemedaljer i VM. Minna Kauppi fikk bronse.

Satser på verdenscupen
Etter suksessen i Ungarn, sikter Andersen mot sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Under finalehelgen i Sveits i september skal det deles ut mange poeng. Jeg ser helt klart fram til dette, sa Andersen.

Anne Margrethe Hausken kom på sjetteplass søndag.

- Jeg synes det gikk greit, men jeg bommet på et par poster, sa hun.

- Jeg har kjempet det jeg kunne og må si meg fornøyd med årets VM. Stafettgullet kommer vi nok til å bli mer og mer glad i utover høsten. Men jeg må innrømme at toppformen har manglet, fortalte Hausken.

Elise Egseth ble nummer 17.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling