Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nytt VM-tap for Norge

Norge gikk på en ny smell i ishockey-VM mandag. Latvia kjørte over nordmennene innledningsvis og avgjorde kampen i løpet av første periode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er Norge avhengig av at Latvia taper for allerde A-VM klare Hviterussland tirsdag, og at laget selv slår Østerrike med mange mål. I internasjonal ishockey er det blitt nesten som å tro på julenissen. Derfor må nok det norske laget finne seg i å kjempe om en plass til neste års A-VM i kvalifiseringen i november. Da skal åtte lag spille om fem ledige plasser i St. Petersburg.

Ire tilbake Gjestene fra Latvia spilte med mye større selvtillit enn i oppgjøret mot Østerrike lørdag. Grunnen var nok ganske enkelt at NHL-stjernen Arturs Irbe var tilbake i målet. Det ga laget mye større trygghet bakover, og nordmennene fikk aldri sjansen til å dominere.

Selv om nordmennene hadde bestemt seg for å gå defensivt ut fikk de likevel seg en regelrett en trykk midt i fleisen i åpningsminu ttene av kampen. De latviske spillerne kom relativt lett til i norsk sone, og hadde satt to pucker bak Robert Schistad etter drøye tre minutters spill.

De norske spillerne skjønte at de måtte spillere langt tøffere, men da ble de til gjengjeld hardt straffet av den finske dommeren. Først gikk Bård Sørlie på en to minutters utvisning før både Tommy Jakobsen og Anders Myrvold fulgte ham i utvisningsboksen kort etter.

Men nordmennene red stormen av i både tre mot fem og fire mot fem, men etter drøyt fire minutter i undertall spilte de seg litt inn i kampen igjen. Mot slutten av perioden ble Norge igjen straffet da Myrvold og Sørlie var litt for tøffe. Den siste fem mot fire-muligheten omsatte latvierne til et nytt mål, og et umulig utgangspunkt for de norske spillerne.

Per Åge Skrøder hadde den beste norske muligheten til nettkjenning i første periode da han kom alene med Latvias stjernekeeper Irbe. Men Carolina-keeperen viste tydelig hvorfor han er nevnt som en av verdens tre beste keepere.

Skrøder fikk løftet pucken over ham, og mens pucken var på vei inn i mål fikk han kastet spaken på pucken og løftet den over.

Bortdømt I midtperioden var det igjen Latvia som styrte begivenhetene og punkterte kampen definitivt med å gjøre 4-0 etter halve perioden. Norge skulle imidlertid hatt ett mål da en Irbe lot en puck gli under seg, men dommeren hadde altfor tidlig dømt blokkering. Men i angrepet etter reduserte Mats Trygg til 1-4.

Nordmennene gikk optimistisk ut i tredje periode for å få nytt liv i kampen igjen, men latvierne kontrollerte og utnyttet i stedet rommene som oppsto i det offensive norske laget til å gjøre ytterligere tre mål. Nordmennene hadde muligheten til å spille fem mot tre mot slutten av kampen, men klarte ikke å overliste Irbe flere ganger.

(NTB)